HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk askerine El Bab'da saldırı: 4 şehit, 15 yaralı

Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesine, terör örgütü DEAŞ unsurları saldırdı. TSK'nın yaptığı açıklamada ''4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı'' denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120'nci gününe giren 'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin peş peşe son dakika haberleri geliyor. Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ militanlarınca saldırı düzenlendi. Çatışmalarda 4 asker şehit oldu, bazıları ağır 15 asker yaralandı. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü bildiriliyor.

Yaralılar hastaneye sevk edildi, tedavileri başladı.

İŞTE TSK'NIN EL BAB AÇIKLAMASI

TSK'nın açıklamasında şöyle denildi:

"Hava harekatında yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir."

Bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar; 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı, 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı imha edildi."

ÇOK SAYIDA DEAŞ TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çıkan çatışmada çok sayıda DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilirken, yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde teyakkuz durumuna geçildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Çatışmaların El Bab merkezde bulunan ve uzun süredir hastane özelliğini yitirip teröristlerin barınma ve silah/cephane deposu haline getirdiği büyükşehir hastanesi civarında sürdüğü bildiriliyor.

Hastanenin bulunduğu bölgenin teröristlerce yoğun şekilde korunduğu ve El Bab'a hakim bir tepede bulunduğu belirtiliyor.

Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler