HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk baron Adnan Güreşçi yakalandı

İtalyan polisi tarafından yıllarca kırmızı bültenle aranan 'Adreano' isimli Türk baronu Adnan Güreşçi yakalandı.

Türk baron Adnan Güreşçi yakalandı

İtalyan polisi yıllarca 'Adreano' isimli Türk baronu Adnan Güreşçi’yi aradı. Hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkarılan Güreşçi, Türkiye'de de uyuşturucu işine girince İstanbul Narkotik'e yakalandı. Baron, şimdi 40 yıl hapis yatacak.

Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre; İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Mayıs'ta Atatürk Havalimanı'nda Brezilya'dan gelen bir yolcudan şüphelendi. Narkotik dedektör köpekleri yolcunun valizine tepki verdi. Valizin içine saklanmış 5 kilogram kokain bulundu. Gözaltına alınan Ekvator vatandaşı kurye Jorge W Jaramlasanto, kokaini İstanbul'daki bir otelde buluşacağı Adnan Güreşçi ve Kerem Kahya'ya teslim edeceğini söyledi. Bunun üzerine Kemerburgaz'daki otele operasyon düzenlendi. Güreşçi ve Kahya gözaltına alındı. Araştırmada, "Tercümanlık yapıyorum" diyen Güreşçi’nin İnterpol tarafından 'Kırmızı Bülten'le aranan uluslararası bir uyuşturucu kaçakçısı olduğu ortaya çıktı.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI DA YAPMIŞ

İtalyan polisi, ülkelerinde 'Adreano' adını kullanan Adnan Güreşçi'nin 40 yıl hapis cezası aldığı, ayrıca insan kaçakçılığından da hakkında dosyalar bulunduğunu belirtti. Polis ekipleri, Adnan Güreşçi'nin yaşadığı Beşiktaş'taki evinde de arama yaptı.

İTALYAN POLİSİ TEŞEKKÜR ETTİ

İtalyan polis yetkilileri, Türk meslektaşlarına operasyon için teşekkür etti. Adnan Güreşçi'nin iade işlemleri için İtalyan adli makamlarının harekete geçtiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler