HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk bayrağını indiren zanlıya 14 yıl hapis

Diyarbakır'da geçen yıl yapılan BDP kongresinde Türk bayrağını indiren sanık, 14 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Türk bayrağını indiren zanlıya 14 yıl hapis

DİYARBAKIR - Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Türk bayrağını indirdiği gerekçesiyle tutuklanan 19 yaşındaki Çekdar Ödüngit ile avukatı Serhat Karaşin hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında, sanık Ödüngit'in gerçekleştirdiği eylem nedeniyle cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi.

Sanık Ödüngit ise savunmasında 6 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak, suç işleyecek bir şey yapmadığını, bu nedenle tahliyesi yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Karaşin de bayrak indirilmesi olayını müvekkilinin de tasvip etmediğini ve olayın nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin dosyada somut bir delil bulunmadığını iddia etti.

Olay yerinde elde edilen delillerin yeterince açık olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını ileri süren Karaşin, şunları kaydetti:

"Müvekkilimin huzurda alınan beyanları açık, ilk beyanları ise yönlendirilme sonucu alınmıştır. Bu nedenle huzurdaki beyanlarının dikkate alınmasını istiyorum. Bu olayın örgütsel bir talimatla gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Örgütsel çağrılar olduğuna ilişkin internet çıktıları gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın sadece gösteri yasasına muhalefet kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Deliller toplanmıştır. Müvekkilimin delilleri karartma durumu ve aynı suçu tekrarlaması söz konusu değildir. Bu nedenle adli kontrol hükümlerince tahliyesini talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanığın söz konusu eylemi gerçekleştirdiği gerekçesiyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay, "Türk bayrağını" gönderden indirip yere attığı gerekçesiyle "Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün ile "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 8 yıl 9 ay olmak üzere 14 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda geçen yıl düzenlenen BDP Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’nde salonun önünde gönderde bulunan Türk bayrağını indirilmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler