HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Kızılayı'ndan Suriyelilere yardım

Suriye'nin Kobani bölgesi ve köylerinde meydana gelen çatışmalardan etkilenerek evlerini terk eden Suriyeliler sınırdan geçerek Türkiye’ye sığındı.

Türk Kızılayı'ndan Suriyelilere yardım

Çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu Suriyelilerin yardımına yine Türk Kızılayı koştu. İhtiyaç sahiplerinin içme suyu ve gıda ihtiyaçlarını Türk Kızılayı ekipleri karşılarken, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da yardım çalışmalarını yerinde yönetmek ve insani ihtiyaçları tespit etmek için bölgeye gitti.

Suriye’de süre gelen iç karışıklıklar ve çatışmalar geniş nüfus hareketlerine sebep olmaya devam ediyor. Evlerini ve yurtlarını terk eden Suriyelilere Türkiye kucak açıyor. Bölgede ortaya çıkan insani krizin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarında önemli bir rol üstlenen Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeli bu kez Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar sınır bölgesinden Türkiye’ye geçiş yaptılar. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı ekipleri, acil olarak ihtiyaç sahiplerine 3 kamyon dolusu içme suyu ve yüksek besin değerine sahip özel bisküviler ulaştırdı. Kızılay ekipleri geçişlerin devam ettiği sınır bölgeleri, ihtiyaç sahiplerinin geçici olarak yerleştiği Suruç’ta bulunan diğer okullar, ilçe merkezi, düğün salonları, taziye evleri ve camilerde su ve gıda dağıtımlarına devam ediyorlar.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da bölgeye giderek yardım çalışmalarına bizzat katıldı. Bölgedeki diğer yetkililer ve ihtiyaç sahipleri ile görüşen Genel Müdür Güllüoğlu çalışmalar ve insani ihtiyaçlar ile ilgili detaylı bilgi aldı.

İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırılabilmesi için de tüm hazırlıklar tamamlandı. Çalışmalarını AFAD ve resmi makamlar ile koordineli olarak sürdüren Türk Kızılayı ekipleri, bölgedeki yardım çalışmalarına devam edecek. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler