HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Metal Sendikası'ndan eylem

Bilecik’te Türk Metal Sendikası'na bağlı fabrika çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinden bir türlü sonuç alınamaması üzerine her hafta sürdürdükleri çarşamba eylemlerine bir yenisini eklediler.

BİLECİK (İHA) - Türk Metal Sendikası önünde toplanan yüzlerce fabrika çalışanı sloganlarla Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. ‘İşçiler el ele Türk metal greve, Bozüyük uyuma işçine sahip çık’ sloganları atan grup meydandaki basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. Cemal Güney yaptığı açıklamada, "Bugün aylardır ördüğümüz mücadele ağına bir ilmek daha atmak için buradayız. MESS bir karar vermek zorunda. Ya istikrar ya da belirsizlik, ya üretim ya da grev. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Güney, "MESS ile yapılan ve saatlerce süren sözleşme toplantısında maalesef ne aklımızdaki ne de gönlümüzdeki rakama ulaşılamadı. Bugün sizlere güzel bir haber vermeyi çok istedik, ancak bu mümkün olmadı. Bu gelişmeyle birlikte yönetim kurulumuz çarşamba günü durumu değerlendirecek ve yol haritamızı belirleyecek. Eylemse eylem, grevse grev diyecek. Başka yolu yok. Türk Metal sadece insanca yaşamak istiyor, masaya da uzlaşmak için oturuyor. MESS bir yol ayrımında, bir karar vermesi gerekiyor. Ama çok düşünmesine gerek yok, vereceği karar çok basit. Ya istikrarı seçecek, ya belirsizliği. Ya üretim diyecek, ya da grev. Ya vicdanına bakacak ya da cüzdanına. Ama biz, sözün bittiği yerdeyiz. Artık yeter diyoruz. Gün bu gündür arkadaşlar, sonunda kazanacağız" dedi.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler