HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turkcell Süreyya Ciliv'in görevden ayrıldığını KAP'a bildirdi

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv görevinden ayrıldığını açıkladı. Süreyya Ciliv'in ayrıldığı Turkcell KAP'a bildirildi. Görevi kimin devralacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

Turkcell Süreyya Ciliv'in görevden ayrıldığını KAP'a bildirdi

8 yıldır Turkcell Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Süreyya Ciliv, görevinden ayrıldı. Süreyya Ciliv'in ayrılışını Turkcell Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Turkcell'de Karamehmet ile Rus Alfa Grubu arasındaki iktidar mücadelesi boyunca görevine devam eden Süreyya Ciliv'in görevini bırakması dikkat çekti.

Turkcell'de son dönemde yönetim kurulu başta olmak üzere idari kadroda büyük bir değişim yaşanmaya başlamıştı. Bu değişimin son halkası ise Süreyya Ciliv'in görevinden ayrılması oldu. 2007 yılından bu yana Turkcell Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Süreyya Ciliv'in görevinden ayrıldığını Turkcell, KAP'a bildirdi. Süreyya Ciliv'den boşalan görevi vekaleten Teknoloji Grubu'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz'ün üstleneceği; öte yandan yeni genel müdür atama sürecinin başlatıldığı belirtildi. Süreyya Ciliv bu ayrılıktan sonra ilk açıklamayı yaptı. Ciliv bu istifanın ardından hüzünlü olmadığını belirtti.

''ARKAMDAN CEO OLABİLECEK EN AZ 5 KİŞİ VAR''

8 yıl boyunca görevde olduğunu ve bu süreçte aldığı cazip hiçbir iş teklifini değerlendirmediğini anlatan Ciliv, ''Turkcell'de arkamdan CEO olabilecek en az 5 kişi var" ifadelerini kullandı.

''KOLTUK KAYBETMEK BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL''

Koltuk kaybetmenin Türkiye'de çok önemli gibi göründüğünü fakat kendisi için önemli olmadığını sözlerine ekleyen Ciliv, şöyle konuştu:

'KUTLAMA OLARAK GÖRÜYORUM, HÜZÜNLÜ DEĞİLİM''

"Profesyonel dünyadan mezun oluyorum, artık hissedar olacağım projelerle ilgileniyorum. Ayrılığımı bir kutlama olarak görüyorum, hüzünlü değilim.''
Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama ile Genel Müdür Süreyya Ciliv'in 31 Ocak'ta görevden ayrılacağını bildirmişti.

Açıklamada Turkcell Yönetim Kurulu'nun, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz'ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar verdiği belirtilirken, ayrıca yeni genel müdürü atama sürecinin başladığı da bildirildi.

SÜREYYA CİLİV'İN AYRILMASI DİKKAT ÇEKTİ

Hisse yapısından dolayı büyük hissedarlar arasında iktidar savaşlarına sahne olan Turkcell'de Süreyya Ciliv, 2007'den bu yana görev yapıyordu. Süreyya Ciliv'in kredi operasyonuyla yeni bir döneme girildiği süreçte ayrılması dikkat çekti. Süreyya Ciliv'in Turkcell Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasında son dönemde yönetimde kamu ağırlığının gittikçe artmasının ve yetkilerinin kısıtlanmasının etkili olduğu iddia ediliyor.

SÜREYYA CİLİV KİMDİR?

Süreyya Ciliv, 1977’de eğitimini sürdürmek için ODTÜ’yü terk ederek ABD’ye gitti. 1981’de Michigan Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. 1983’te Harvard Üniversitesi’nden MBA derecesini aldı. Profesyonel hayata ilk adımını ABD’de Metagraphics Company’de Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak attı. Aynı şirkette Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörlüğü’ne terfi etti. Süreyya Ciliv, 1987’de Novasoft Systems Şirketi’ni kurdu. On yıl içerisinde bu şirkette Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulundu. 1997’de Türkiye’ye Microsoft Ülke Müdürü olarak döndü. 2000’de şirketin ABD’deki merkezine atanan Süreyya Ciliv, 2007’ye kadar Microsoft Global Satış, Pazarlama ve Servisler Grubu’nda yöneticilik yaptı. Süreyya Ciliv, Ocak 2007’den beri Turkcell’deydi.

İstifa eden Süreyya Ciliv 2007 yılının ocak ayında Turkcell’de göreve başlamıştı. Ciliv döneminde yurtiçinde olduğu kadar yurtdışı yatırımlarına da büyük ilgi gösterildi. Turkcell, yatırımların sonucu 9 ülkede mobil iletişim operatörü olarak hizmet verirken toplam müşteri sayısı 71.3 milyon kişiye ulaştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler