HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye 8 ülkede 200 milyon kişiye tanıtıldı

Elitaş, geçen yıl tanıtımı gerçekleştirilen "Türkiye Markası" çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

Türkiye 8 ülkede 200 milyon kişiye tanıtıldı

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye Markası" tanıtım faaliyetlerinin ilk aşamasının 30 Kasım-31 Aralık 2015'te Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ile Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'ın yer aldığı Körfez ülkelerinde tamamlandığını belirterek, "Bağımsız denetim raporlarına göre hedef kitlemize uygun 200 milyon kişiye ulaştık" dedi.

Elitaş, geçen yıl tanıtımı gerçekleştirilen "Türkiye Markası" çalışmalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Devlet ve özel sektör düzeyinde tüm paydaşların katılımıyla 2 yıllık bir çalışmanın sonunda Türkiye'nin tarih, medeniyet, sanayi gücü, hizmet sektörü kalitesi, insan kaynağı, kültür, sanat ve potansiyelini yansıtacak şekilde "Turkey Discover The Potential (Türkiye Gücünü ve Potansiyelini Keşfet)" logosunun oluşturulduğunu hatırlatan Elitaş, bu kapsamda Türkiye imajının güçlendirilmesine, yerli ürünlerin hedef ülkelerde genel tanıtımının yapılmasına, sektörel bilinirliğinin geliştirilmesine, mal ve hizmet ihracatının arttırılmasına ve doğrudan yatırım çekilmesine yönelik hazırlanmış tanıtım materyallerinin yurt dışı mecralarda yayınlandığını söyledi.

"Türkiye Markası" ile dünya ölçeğinde yapılması planlanan tanıtım faaliyetlerinin ilk aşamasının 30 Kasım-31 Aralık 2015'te Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ile Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'ın yer aldığı Körfez ülkelerinde tamamlandığını ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

"Söz konusu ülkelerdeki tanıtım faaliyetleri kapsamında televizyonlar, önde gelen gazete ve dergiler, havalimanlarındaki bilboardlar ve dijital medya kullanıldı. Yurt dışı tanıtım faaliyetleriyle temel olarak iş adamlarına, ticaret erbabına, finans ve ekonomi dünyası çalışanlarına, siyaset-sanat-kültür-medya dünyasının kanaat önderlerine, satın alma gücü yüksek tüketici kitlesine erişmek hedeflendi. Türkiye Markası için 8 ülkede toplam 27 televizyon kanalı, 25 gazete, 20 dergi ve 21 havalimanı ile dijital ve sosyal medyada yurt dışı tanıtım etkinlikleri gerçekleştirildi. Bağımsız denetim raporlarına göre hedef kitlemize uygun 200 milyon kişiye ulaştık."

Elitaş, söz konusu etkinlik kapsamında bu yıl sektör–ülke çalışması yapacaklarını ve yurt dışı tanıtım faaliyetlerini daha da derinleştireceklerini sözlerine ekledi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler