HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Berkin Elvan için sokaklarda!

Dün sabah başlayan bu sabaha kadar devam 32 ildeki eylemlere polis müdahale etti.

Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için tüm yurtta eylem var.

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Bolu da bulunduğu birçok ilde eylemler yapıldı. İstanbul Taksim Meydanı kapatıldı, üniversiteler ayakta. Bu eylemlerden biri de Ankara'da ODTÜ'de. ODTÜ'de öğrenciler dersleri boykot etti ve kent merkezine doğru yürüdü.

'Akrep' bir gazetecinin ayağına çarpıp yaraladı!

Adana'da Berkin Elvan için yapılan eylemlerde 2 kişi gözaltına alınırken, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Adana Muhabiri Hamdullah Yağız Kesen'e 'Akrep' tabir edilen zırhlı polis aracının çarparak ayağından yaraladığı ileri sürüldü.

Eylemcileri dağıtmak için panzer ve TOMA'larla su ve gaz sıkıp müdahale eden polisler, eylemlerin yoğunlaştığı Atatürk Caddesi üzerindeki bir apartmanın çatısından aşağıya saksı attıkları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler, yaka paça akrep olarak adlandırılan zırhlı polis aracına bindirildi.

Gözaltına alınan kişileri emniyete götürmek için dönmek amacıyla geriye doğru giden aracın DİHA muhabiri Hamdullah Yağız Kesen'e çarpıp ayağından yaraladığı iddia edildi. Acı içinde yere düşen Hamdullah Yağız Kesen'e ilk müdahaleyi gazeteciler ve polisler yaptı. Yağız, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken sağ ayağının kırıldığı bildirildi. Bu sırada bazı eylemcilerle gazeteciler arasında görüntü çekilmesiyle ilgili tartışma çıktı. Büyüyen tartışmalar kavgaya dönüşürken bazı gazetecilerle eylemciler yumruk yumruğa kavga etti. Kentte eylemler sürerken, zaman zaman göstericilerle polisler arasındaki arbede yaşanıyor.

Berkin Elvan protestosuna 20 gözaltı

Barikatı delmek için taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edip 20 kişiyi gözaltına aldı.

Samsun'da bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri, Berkin Elvan için yürüdü. Sendikaların gruptan ayrılmasının ardından Ak Parti binasına yürümek isteyen bir grup gösterici, polis barikatı ile karşı karşıya geldi. Barikatı delmek için taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edip 20 kişiyi gözaltına aldı.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan bin 250 kişilik grup, İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi girişinden başlayan yürüyüş, Lise Caddesi üzerinde tamamlanacaktı. Ancak bazı gruplar, yürüyüşe devam edip Ak Parti İl Başkanlığı'na gitmek istedi. Bunun üzerine polis, grubun Atatürk Bulvarı’na ineceği bölgeye barikat kurdu. Çevik kuvvet ekipleri tarafından kurulan barikatı aşmak isteyen göstericiler, polis kalkanlarını tekmelemeye, taş ve sopalarla barikatı delmeye çalıştı. Dağılmaları yönünde yapılan tüm anonslara dikkate almayan ve barikata yüklenen göstericilere TOMA’larla tazyikli su sıkıldı. Polislere taşlarla karşılık veren göstericiler, çevik kuvvet ekiplerinin üzerine gelmesi sonrasında ara sokaklara dağıldı. Olaylarda 20 gösterici gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR'DE ORTALIK KARIŞTI

Eskişehir yolu üzerine çıkıp trafiği kapatarak yürüyüşünü sürdüren kalabalık bir süre sonra polislerin engeli ile karşılaştı. Yürüyüş yapan kalabalık, TOMA araçlarından tazyikli su ve biber gazı sıkılarak engellenmeye çalışıldı.

ESKİŞEHİR'DE BERKİN ELVAN PROTESTOSU (VİDEO)

POLİS MÜDAHALE ETTİ

ODTÜ'den Kızılay'a yürümek isteyen kalabalık gruba polis Eskişehir Yolu'nda müdahale etti. Müdahale sırasında bir kız öğrenci gaz fişeğiyle yaralandı.

ODTÜ'DE ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ (VİDEO)

GAZ FİŞEKLERİ ATILIYOR

Polis müdahalesinin ardından bir kısmı ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale sürdü. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanıldı.

ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri attı. Öğrenciler yaklaşık 700 metre kadar ilerleyebildi. ODTÜ yerleşkesinin A1 kapısında gerginlik uzun süre devam etti.

**ODTÜ'DE ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ - EK (VİDEO)

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK**

Kampüse giren Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla öğrencilere müdahalede bulundu.

Kocaeli Üniversitesi'nde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle dersleri boykat eden ve protesto gösterisi yapan 300-400 kişilik öğrenci grubu saat 15.45 sıralarında Rektörlük binasına girmek istedi. Ancak, özel güvenlikçiler izin vermeyince aralarında arbede çıktı. Öğrenciler kapıları zorlayınca bu kez Çevik kuvvet'ten yardım istendi.

Kampüse giren Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrenciler de polise taş atarak karşı koydu. Olaylar devam ediyor.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE BERKİN ELVAN PROTESTOSU (VİDEO)

Trabzon'da Berkin için yürüyüş düzenlendi

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve bugün hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için Trabzon’da anma yürüyüşü düzenlendi.

Trabzon Dayanışma Platformu çatısı altında toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Alanı’nda toplandı. Gösterinin başlangıcına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Uzunsokak’tan yürüyerek Merkez Postane önüne gelen grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, 'Hoşçakal Güzel Çocuk', 'Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor', 'Milyon dolarları bir günde eritemeyenler Berkin’i eritti', “Berkin uyanamadı, uyan Türkiye', 'Berkin sana söz, alamadığın ekmeği Bilal’e yedirmeyeceğiz' yazılı pankartlar taşıdı.

TRABZON'DA BERKİN ELVAN PROTESTOSU (VİDEO)

Yürüyüşün ardından dağılan grup Ak Parti seçim bürosunun önünden geçerken camlara vurup slogan atınca tartışma çıktı. Seçim bürosundan çıkan Ak Partililerle gruptaki CHP’liler kısa süre tartıştı, ancak gerginlik çevredekiler tarafından büyümeden önlendi.

ANTALYA'DA POLİS MÜDAHALESİ

ANTALYA'da akşam saatlerinde Berkin Elvan için toplanan grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakilerden bazıları ise polise havai fişek attı.Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra sabah saatlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi'nde başlayan eylem, akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Kapalı Yol girişinde toplanan yüzlerce kişi ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür' pankartları ve Berkin Elvan fotoğraflarıyla yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'na doğru yapılan yürüyüş sırasında polisin yakın bölgelerde barikat kurduğunu gören grup, duruma tepki gösterdi. Sonrasında gruptan bazıları polise taş attı, bazıları da çevredeki dükkanlardan eline geçirdiği masa ve sandalyeleri fırlattı. Biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalışan polis geri çekilmek zorunda kaldı.

ANTALYA'DA POLİS MÜDAHALESİ (VİDEO)

EDİRNE VE TEKİRDAĞ'DA BERKİN İÇİN TOPLANDILAR

EDİRNE'de çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık, yaşamını yitiren Berkin Elvan için 5 kilometre yürüyerek AK Parti önünde eylem yaptı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki eylemde ise göstericiler Atatürk Meydanı'nda Ak Parti bayrağı yaktı. Edirne'de çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 2 bin kişi I. Murat Mahallesi'ndeki Zübeyde Hanım Parkı'nda toplandı. Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için sokağa çıkan kalabalık yaklaşık 5 kilometrelik yolu trafiğe kapatıp, hükümet aleyhinde sloganlar atarak yürüdü.

EDİRNE BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜ (VİDEO)

GAZİANTEP'TE DE SOKAKLAR KARIŞTI

GAZİANTEP'te, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümünü yaklaşık bin kişilik kalabalık tarafından protesto edildi. Gruptakui bazı kişilerin AK Parti seçim bürosuna saldırmak istemesi üzerine müdaha eden polisle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

GAZİANTEP'TE BERKİN ELVAN PROTESTOSU (VİDEO)

İZMİR'DE KARŞILIKLI MÜDAHALE

Çevik kuvvet polisi Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyen göstericileri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde durdurdu.

TOMA araçları göstericilere boyalı su sıkarken, göstericiler de polise havai fişek attı. Arbede sırasında polis biber gazı da kullandı. Ancak polisin, müdürlerinin uyarısıyla biber gazı kapsüllerini yerden arttığı dikkat çekti. Göstericiler zaman zaman Alsancak yönüne doğru çekilirken, daha sonra yine Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşe geçti. Göstericiler arasında taş atanlar olurken, bazılarının da sopa taşıdığı görüldü. Atılan taşlar nedeniyle bazı araçlar ile işlerleri zarar gördü.

İZMİR'DE BERKİN ELVAN İÇİN YAPILAN EYLEM (VİDEO)

HATAY'DA 4 POLİS YARALANDI

HATAY'da Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybetmesi protesto edildi. Olaylarda 4 polis hafif şekilde yaralanırken bir gösterici havai fişek attığı sırada göz altına alındı.

Hatay'ın merkez Antakya İlçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 2500 kişi, Berkin Elvan için yürüyüş düzenledi. Ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafları ve pankartlarla yürüyen eylemciler Armutlu Mahallesi'nden Gündüz Caddesi girişine kadar sloganlar atarak yürüdü. Gündüz Caddesi girişine gelen grup, polis tarafından yürüyüşün yasal olmadığı gerekçesiyle durduruldu.

**HATAY'DA POLİS MÜDAHALESİ (VİDEO)

**

KONYA'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ

GEZİ Parkı eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümü Konya'da protesto edildi. Berkin için önce oturma eylemi yapan grup yürüyüşün ardından sessizce dağıldı. Gezi Parkı eylemleri sırasında başına gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu yaralan Berkin Elvan'ın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından tüm yurtta eylem düzenlendi.

Konya'da, sosyal medya aracılığıyla akşam saatlerinde toplanan aralarında CHP, TGB ve TKP'li gençlerinde bulunduğu yaklaşık bin kişi Kültür Parkta bir araya geldi. 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' yazılı pankartın önüne ekmek ve Erkin Elvan'ın fotoğrafı kondu. Ardından sprey boyayla yere 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' yazıp mum yakan protestocugrup, oturma eylemi yaptı.

UŞAK'TA BİN KİŞİ ELVAN İÇİN YÜRÜDÜ

İSTANBUL'daki Gezi eylemleri sırasında biber gazı kapsülü ile başından vurulan Berkin Elvan'ın, kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra yaşamını yitirmesi Uşak'ta protesto edildi.

UŞAK'TA BERKİN ELVAN İÇİN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ (VİDEO)

Belediye Meydanı'nda toplanan CHP, ÖDP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-Sen ve Uşak Barosu üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk Bayrağı, dövizler ve ekmeklerle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Polis ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atarak ilerleyen grup, Atatürk Anıtı önünde durmayıp, Atapark'a yöneldi. İsmetpaşa Caddesi ve Orhan Dengiz Bulvarı grubun yürüyüşü nedeniyle trafiğe kapandı. Orhan Dengiz Bulvarı'nda gruptan bazı kişiler, elektrik direklerine bağlı olan AK Parti bayraklarını kopardı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler