HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye genelinde dev uygulama

Türkiye genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında, 81 ilde 40 bin 507 polisle asayiş uygulaması yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı "Huzur" operasyonunun yapıldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, güvenliği ve asayişi temin etmek üzere, emniyet teşkilatı mensuplarınca bu akşam 81 ilde eş zamanlı olarak, geniş çaplı uygulama gerçekleştirildi.

40 bin 507 personel katıldı
Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilin Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden 5 bin 863 ekipte görevli 40 bin 507 personel katıldı. Uygulamada, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek, kullanıldı.

Uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezlerinde önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

Güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeye önem verilerek, temel insan haklarına saygılı bir yöntemle yapıldığı belirtilen uygulamanın, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması için gerçekleştirildiği vurgulandı.

En Çok Aranan Haberler