HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye genelinde sıcaklık artacak

Hava sıcaklığı iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere yurt genelinde artıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinde İzmir, Edirne ve Çanakkale, akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri yağmurlu ve sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor.

[

**](http://havadurumu.mynet.com/?utm_source=Mynet_HomePage&utm_medium=Opened_menu_Bar&utm_campaign=HavaDurumu) - 5 günlük veriler için tıklayın**

[

**](https://www.mynet.com/havadurumu/asya/turkiye/istanbul) için tıklayın**

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Meteoroloji, sabah saatlerinde Türkiye'nin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklediğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgar Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-SİS UYARISI-

Sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI-

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Avrupa Yakası, gece saatlerinde Anadolu Yakası hafif sağanak yağışlı.(14)

ANKARA: Havanın az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde çevreleri ile yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(17)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı.(21)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(22)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu.(20)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(13)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(5)

VAN: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(6)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Hava parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; öğleden itibaren Çanakkale çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis görülecek.

EGE: Hava parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir, akşam Kıyı Ege, gece saatlerinde Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın ise Kıyı Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis olacak.

AKDENİZ: Hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, bölgenin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçerken, sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Meteorolojiye göre, hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği beklenirken, sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis olacak.

BATI KARADENİZ: Hava az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği beklenirken, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji'den alınan bilgide, hava parçalı bulutlu geçerken, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı Meteoroloji, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

DOĞU ANADOLU:Hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu kesimlerde Meteoroloji, çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ANKA

[

****](https://www.mynet.com/meteoroloji-haber-listesi)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler