HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye ile Kazakistan arasında yatırım protokolü

- Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Kazakistan'a 5 milyar dolarlık yatırım yapacak - Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Atasoy: - "Biz iki ülke arasındaki ticari ilişkileri pekiştirmek için geldik"

ASTANA (AA) – Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası Atameken ile Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu arasında 5 milyar dolarlık yatırım protokolü imzalandı.

Atameken'den yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın başkenti Astana'ya ziyaret gerçekleştirenSanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'un, Kazakistan Girişimciler Odası Atameken'in İş Kadınları Konseyi Başkanı Lazzat Ramazanova ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede taraflar arasında iş birliği protokolünün imzalandığı hatırlatılırken protokol kapsamında Kazakistan'a 5 milyar dolar Türk yatırımının çekileceği, tarafların Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticari ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaya hazır olduklarını onayladıkları kaydedildi.

Açıklamada, protokolün, ticaretle ilgili bilgi ve yayınların paylaşımı, iki ülkenin dış ticareti ve iş geliştirme için ortak etkinliklerin yapılmasında iş birliğinin pekiştirilmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Ramazanova ise yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği'nin destekleriyle ortak iş birliğinin sağlandığına işaretetti ve"Türk iş dünyası bölgemize büyük ilgi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Atasoy da, konfederasyonun dünyanın 100 ülkesinde faaliyet gösterdiğini söyleyerek, "Biz iki ülke arasındaki ticari, stratejikilişkileri daha iyi ve ileri noktalara taşımak için geldik.” yorumunu yaptı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler