HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye - İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye, İzlanda virajında!

Türkiye - İzlanda maçı saat kaçta, hangi kanalda merak ediliyor. Dünya Kupası grup elemelerinde Türkiye, İzlanda ile bu akşam karşılaşacak. İlk dört takım puanlarının çok yakın olduğu grupta, yapılacak son iki maç büyük önem arzediyor. Bu süreçte Türkiye, İzlanda ile içeride, Finlandiya ile deplasmanda karşılaşacak. Peki Türkiye - İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Türkiye - İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye, İzlanda virajında!

Türkiye - İzlanda maçı ile bu akşam Dünya Kupası'na kalma mücadelesi verecek. 2018 Dünya Kupası grup elemelerinde Türkiye Milli Takımı'nın içinde bulunduğu I grubunda son iki maç kaldı. Türkiye önce İzlanda ile içeride, daha sonra Finlandiya deplasmanda karşılaşacak. İzlanda grupta 16 puanla 2. sırada iken Türkiye onu 14 puanla takip ediyor. Gruptan çıkma adına Türkiye - İzlanda maçı her iki takım için çok önemli. Peki Türkiye - İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye gruptan nasıl çıkar?

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Türkiye - İzlanda maçı ile zorlu viraja giriyor. Dünya Kupası grup elemelerinde son iki maçtan biri olan bu karşılaşmada mutlak 3 puan almak gerekiyor. A Milli Takımımızın, 6 Ekim 2017 Cuma günü İzlanda ile Eskişehir'de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu karşılaşmasını, Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek. Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak. Türkiye - İzlanda maçı Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadele TV8'den canlı yayınlanacak.

Grupta yaptığı 8 maçın dördünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 14 puanla 3. sırada bulunuyor. İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. Grupta ayrıca Hırvatistan-Finlandiya ve Kosova-Ukrayna karşılaşmaları oynanacak.

TÜRKİYE - İZLANDA MAÇI KADROSUNDA KİMLER VAR?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamayacak. Lucescu'nun tribünden takip edeceği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarında olacak.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda bulunan futbolcular şunlar:

Harun Tekin (Bursaspor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Mevlüt Erdinç (Medipol Başakşehir), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Sabri Sarıoğlu (Göztepe), Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Ömer Toprak, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci (Galatasaray), Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Roma), Emre Mor (Celta Vigo), Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Volkan Şen, Burak Yılmaz (Trabzonspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Yunus Mallı (Wolfsburg), Arda Turan (Barcelona), Enes Ünal (Villarreal).

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Türkiye - İzlanda ve Finlandiya - Türkiye maçlarında aldığımız puanlara göre gruptan çıkma olasılıkları değişiyor. Dünya Kupası'na direkt gidebilmemiz için grubu 1. sırada bitirmemiz gerekiyor. Bunun için İzlanda ve Finlandiya maçlarını kayıpsız atlatmamız gerekiyor. Eğer Türkiye bu maçlardan daha az puan alması durumunda en iyi ikinci olma şansını zorlayacak play off mücadelesi verecek. İşte Türkiye'nin son iki maçta alacağı puanlara göre gruptan çıkma şansı...

İzlanda ve Finlandiya'yı mağlup etmemiz durumunda 20 puana ulaşıyor ve grubu İzlanda'nın üstünde bitirmeyi garantiliyoruz. Aynı zamanda Son hafta Ukrayna-Hırvatistan karşılaşması olduğu için Milli Takım, grubu bu iki takımdan birinin üstünde olmayı garantileyecek. 2 maçta 6 puan çıkarmamız durumunda, Ukrayna ve Hırvatistan da son maçlarında berabere kalması durumunda liderlik için averaja bakılacak. Hırvatistan Finlandiya ve Ukrayna'yı mağlup ederse grup liderliğini garantileyecek ve doğrudan Rusya'ya gidecek. By durumda Türkiye 6 puan alması halinde grubu ikinci sırada bitirecek.

İzlanda ve Finlandiya karşılaşmalarından alınacak 4 puan, grubu 18 puanla bitirmemiz sağlayacak. Türkiye, İzlanda'yı mağlup edip, Finlandiya'dan eli boş dönerse liderlik şansı mucizelere kalacak.

Milli Takım, İzlanda ile berabere kalıp, Finlandiya'yı yenip 18 puana ulaşırsa, ikincilik için İzlanda ve Ukrayna'nın iki maçının en az birinde puan kaybı yaşamasını bekleyecek.

Eğer Türkiye, bu iki maçtan 3 puan ile dönerse İzlanda'nın son maçta Kosova'ya karşı puan kaybetmesini, Hırvatistan veya Ukrayna'nın da 18 puana ulaşamamalarını beklemek zorunda kalacak.

İKİNCİ TAKIMIN BELİRLENMESİNDEKİ KRİTERLER

1- En çok puan toplayan
2- En yüksek averaja sahip olan
3- En çok gol atan

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler