HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye LGBTİ Birliği: “Devletimizin ve demokrasinin yanındayız”

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişimi Türkiye'de birçok farklı kesimin demokrasi çevresinde, ortak bir paydada buluşmasını sağladı.

Türkiye LGBTİ Birliği: “Devletimizin ve demokrasinin yanındayız”

Darbe'nin yaşandığı akşamın hemen ardından TBMM'deki tüm muhalif partiler darbeye girişiminin karşısında, hükümetin yanında yer alacaklarını açıkladılar.

Darbe girişiminin üzerinden günler geçtikçe birçok kurum, dayanışma grubu, platform, STK'lar ve üniversiteler de teker teker darbe girişimine karşı demokrasiyi savundudukları açıklamalar yayınladı.

Darbe girişimine karşı demokrasi çağrısı yapan kurumlar arasında KADEM, AKUT, ÇYDD, TGC ve İHD gibi farklı alanlarda çalışmalar sürdüren birçok dernek, birlik veya platform demokrasi ve insan haklarının yanlarında olduğunu belirtti.

18 Temmuz 2016 Pazartesi günü Türkiye LGBTİ Birliği de facebook sayfasından devlete ve demokrasinin yanında olduklarını hatta 15 Temmuz'da Fatih'te sokağa çıktıklarını, bir video ve metin ile duyurdular.

Türkiye LGBTİ Birliği'nin sayfasında yayınlanan bildirinin tamamı:

Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yararlılara acil şifalar diliyoruz.
Hiçbir zaman darbecilerin yanında olmadık, olmayacağız da

Devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyduk, darbe girişiminin olduğu gece Fatih'te bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeydik.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Fransa, Nice'de meydana gelen Terör saldırısını da lanetlediğimizi, hayatını kaybedenler için de üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.

Saygılarımızla
http://lgbti.org

Not: İnternet ve Facebook sayfamıza elimizde olmayan nedenlerle erişemediğimiz için son bir haftadır aldığımız mesajlara yanıt veremedik. En kısa sürede tüm mesajlara yanıt verilecektir.

Facebook sayfasında paylaşılan video:


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler