HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye, YPG mevzilerini bir kez daha vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini ikinci kez vurdu.

Türkiye, YPG mevzilerini bir kez daha vurdu

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü YPG'nin muhaliflerden ele geçirdiği Miniğ Hava Üssü ve çevresine Türkiye tarafından bugün sabah saatlerinde top atışı yapıldığı ve YPG'li iki teröristin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Türkiye'nin bu sabah terör örgütü YPG'nin ele geçirdiği Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere top atışı yaptığını açıkladı. YPG'li teröristlerce ele geçirilen Azez kentinin güneyindeki Miniğ Hava Üssü ve çevresindeki YPG mevzilerine yapıldığı belirtilen top atışları sonucu 2 YPG'li terörist öldü. Dün de Türkiye tarafından yine YPG'li terörist mevzilerine top atışı yapıldı.

BAŞBAKAN'DAN SERT AÇIKLAMA

TSK'nın YPG mevzilerini vurması sonrası açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak" demişti.

İKİ GÜN ÖNCE YPG ELE GEÇİRMİŞTİ

Suriye’deki savaşın kaderini belirleyecek olan Halep cephesinde terör örgütü PKK bağlantılı YPG iki gün önce stratejik Miniğ Hava Üssü’nü ele geçirmişti. YPG'nin sonrasında Türkiye sınırında bulunan ve muhaliflerin can damarı olarak bilinen Azez kasabasına operasyon başlattığı biliniyordu.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler