HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü

Milletvekillerinin başörtü ile Meclis'e gelmelerinin ardından bir ilk daha yaşandı. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç başörtüsü taktı.

Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü

Diyarbakır-Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, başörtüsü takan DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile çektirdiği hatıra fotoğrafını sosyal medyada paylaştı.

Prof. Dr. Eyigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Saraç'ın başörtüsü takmayı uzun süredir gönlünden geçirdiğini belirterek, aldığı karar doğrultusunda ilk kez bugün başörtüsü ile makama geldiğini, bunun kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi.

"Kendisini şimdi hazır hissettiğini düşünüyoruz. Daha önce başörtüsü kamusal alanda yasaktı. Başörtüsü kullanımı serbest olunca bazı milletvekillerinin de başörtüsü ile Meclise girmesine olanak sağlanmasıyla kamuoyunun da başörtüsüne bakışı normalleşti" diyen Eyigün, Rektör Saraç'ı çok mutlu ve huzurlu gördüklerini vurguladı.

Eyigün, Saraç'a başörtüsünü çok yakıştırdıklarını dile getirerek, "Hocamız biraz da kendisini ön plana çıkarıp üniversiteye zarar gelmemesi için bu arzusunu ötelemişti. Hocamızda bugün yıllardır özlemini duyduğu, çok arzu ettiği bir şeye kavuşmuş olmanın mutluluğu ve huzuru var. Böylece rektörümüz Türkiye'nin ilk başörtülü rektörü oldu."

Saraç'ı odasına girdiklerinde başörtüsü ile görünce çok şaşırdıklarını ifade eden Eyigün, bu nedenle hatıra olması için kendisiyle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştıklarını dile getirdi.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler