HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkmenler Türkiye'ye geçti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin karadan, Rusya'nın ise havadan ve denizden vurduğu Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlerin Türkiye sınırına geldiği bildirildi

Sınıra yakın Yamadi köyündeki çadır kampta kalan 80 Türkmen de öğle saatlerinde sınırı aşarak Hatay'ın Yayladağı ilçesine geçti. Yayladağı ilçe merkezine gelen Arap ve Türkmen Suriyeliler bombalı saldırı nedeniyle kaçanların Türkiye sınırına doğru geldiğini söyledi.

Bölgedeki hava saldırılarının yoğunlaştığı aktarılırken; kaçanlardan biri, daha çok gelen olabileceğini belirtti ve "Yağmur gibi bomba yağıyor" diye konuştu.

KIZLDAĞ EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kızıldağ tepesi bu sabah saatlerinde tekrar rejim güçlerinin eline geçti. Alınan bilgiye göre, Esad rejiminin Ruslar'ın desteğiyle Türkmendağı bölgesine yönelik sürdürdüğü saldırılar aralıksız sürüyor.

İki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu.

Tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim, karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu Kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti.

Öte yandan, bölgedeki saldırı ve çatışmalar, Kızıldağ tepesi ve Gimam köyü çevresinde sürüyor.

Bu arada Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez bölgesinde, kullanılmadığı belirtilen bir un ve bir tekstil fabrikasına hava saldırısı düzenlendi. Ssaldırıyı,Rus uçaklarının yaptığı öne sürüldü.

(DHA, AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler