HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TUSKON nedir? Rızanur Meral kimdir?

Hakkında gözaltı kararı çıkan Rızanur Meral'in ardından vatandaşlar, "Rızanur Meral kimdir, TUSKON nedir?" sorularının yanıtını arıyor. İşte Rızanur Meral ve TUSKON hakkında merak edilenler...

TUSKON nedir? Rızanur Meral kimdir?

15 Temmuz darbe girişimini ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Pek çok kurum ve kuruluşta gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Son olarak 15 şirkete düzenlenen operasyonlar kapsamında TUSKON Başkanı Rızanur Meral hakkında da gözaltı kararı alındı. Rızanur Meral hakkında alınan gözaltı kararının ardından vatandaşlar, "TUSKON nedir, Rızanur Meral kimdir?" sorularına yanıt aramaya başladı. Haberimizden TUSKON nedir sorusunun yanıtını ve Rızanur Meral kimdir sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.

TUSKON NEDİR?

TUSKON, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun kısaltmasıdır. TUSKON, Türkiye'de faaliyet gösteren 211 işadamı derneği ve bir çok ülkede faaliyet gösteren federasyonlar ve bu federasyonlara bağlı 150'den fazla dernekn oluşan bir işadamları konfederasyonudur.

RIZANUR MERAL KİMDİR?

Rızanur Meral, 1958 yılında Elazığ'dan doğdu. Askeri bir aileden gelen Meral'in babası Askeri Hakim Albay'dır ve 4 kardeşi vardır. İlk eğitimini Diyarbakır'da alan Rızanur Meral, ardından üniversite tahsilini Ankara'da ODTÜ'de yapmıştır. Endüstri Mühendisliği mezunudur.

13 yıl Çukurova Holding'de iş makinaları ile ilgili yöneticilik, 6 yıl Koçkaya Holding'de genel müdürlük, 12 yıl Sanko Holding'de üst düzey yöneticilik yapan Meral, İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) yönetim kurulu üyeliği yaptı ve ardından başkan oldu. Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) başkanlığı yapan Rızanur Meral, 2005 yılında TUSKON'un kuruluş aşamasından bu yana bu oluşumda yer aldı ve 2006'dan beri TUSKON başkanlığı yapıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler