HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tuzla'da kimyasal sızıntı

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal madde tankerinde sızıntı meydana geldi.

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal madde tankerinde sızıntı meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, sızıntının yaşandığı fabrikadaki işçiler ve çevrede çalışanlar tahliye edildi.

Gökyüzüne turuncu-kahverengi renkte duman yükseliyor.

Fabrikaya giden yolları keserek önlem alan polisin de bez maske taktığı görüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği Tuzla'daki bir fabrikada yaşanan asit sızıntısı hakkında açıklama yaptı. Olaya müdahale edildiği belirtilen açıklamada şöle denildi:

"Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesi içerisinde faaliyet gösteren bir firmaya ait bina dahilinde bulunan tankın delinmesi sonucunda açığa çıkan nitrik asit süratli ve emniyetli bir şekilde tahliye edilmektedir. Tahliye edilen maddenin kimyasal özelliği nedeniyle tahriş edici, gözlere ve solunum yollarına zarar verici özelliği bulunmakta olduğundan bina ve çevresi tedbiren boşaltılmıştır."

SIZINTI ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesindeki bir binada başlayan kimyasal madde sızıntısının önüne geçilmesi ve havanın tamamamen temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Kimyasal madde kaynaklı zararlara karşı imal edilen özel kıyafetli itfaiye görevlileri sızıntının başladığı noktaya girdi.

Çalışmaların en kritik bölümü delinen bir tankın bulunduğu bu bölümde sürdürülürken çevrede de çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Çevre işyerlerinde çalışanlar, işçiler dahil olmak üzere herkes bölgeden uzaklaştırıldı. Polis ekipleri devriye gezerek ve sesli uyarılar yaparak, olayın yaşandığı yere1 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin vermiyor.

İBB'DEN KİMYASAL MADDE SIZINTISI AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB), Tuzla'da bir fabrikadaki nitrik asit sızıntısıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:
"Tuzla Orhanlı Mahallesi Organize Deri Sanayi Sitesi'nde nitrik asit üretimi yapan bir fabrikada kimyasal madde sızıntısı meydana geldi. Tek katlı işyerinde bulunan 6.5 metre boyunda 2 metre çapındaki tanktan sızan nitrik asit, önleme havuzunda birikti. İstanbul İtfaiyesi Orhanlı, Dudullu ve Tuzla gruplarından 8 araç 23 personel ile kısa süre içerisinde olay yerine ulaştı. Ekipler, özel maske, kimyasala koruyucu tulum giyerek olaya müdahale ediyor. İtfaiye Kimyasal Müdahale Aracının pompası ile havuza dolan tehlikeli madde Gebze'den gelen kimyasal taşıma tankerine aktarılıyor. Taşıma aracına aktarılan nitrik asit güvenli bir şekilde olay yerinden tahliye ediliyor.
Sızan gaz dolayısıyla tedbir amaçlı olarak 150 metrelik alan boşaltılarak güvenli bölge oluşturuldu"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler