HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müslümanların mübarek ayı üç aylar, Recep ayı ile başladı

Müslümanların büyük önem verdikleri üç aylar Recep ayı ile başladı. Recep ayı ile başlayan üç aylarda önemli geceler bulunuyor. Recep ayının ardından ise Şaban ve Ramazan ayları geliyor.

Müslümanların mübarek ayı üç aylar, Recep ayı ile başladı

2015 yılında Üç Ayların başlangıcı Müslümanlar tarafından heyecanla bekleniyordu. Üç Ayların başlangıcı ile birlilkte Recep ayı başlamış oldu. Üç Ayların başlangıcının ardından vatandaşlar; bu ayların başlangıcını ve önemli tarihleri merak ediyor. Üç Ayların başlangıcı Recep ayıyla olurken, ardından Şaban ve Ramazan aylarıyla devam edecek.

Üç Ayların başlangıcı İslam dünyasında heyecanla beklenen aylardır. 19 Nisan Cuma günü, akşam namazının ardından başlayan Üç Aylar ile birlikte kandiller de yaklaşıyor. Sırasıyla Regaip, Miraç ve Berat kandillerinin yer aldığı Üç Aylar, oldukça büyük önem taşıyor. Duaların makbul olduğu, sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı, kıymetli zamanlardan olan bu aylar, Müslümanlar için fırsatlarla dolu bir dönemdir.

Üç Aylar bünyesinde Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi'ni barındırır. İşte bu önemli tarihler:

Hicri takvime göre Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecedir. İslamiyet'te önemli bir yeri olan Regaip Kandili'nde Hz. Muhammed'in on iki rekat namaz kıldığına ilişkin çeşitli rivayetler vardır. Bu yıl Regaip Kandili 23 Nisan Perşembe gününü 24 Nisan'a bağlayan gece kutlanacaktır. Öte andan Miraç Kandili 15 Mayıs 2015'te, Berat Kandili ise 1 Haziran 2015'tedir. Son olarak Kadir Gecesi ise 13 Temmuz'dadır.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan Üç Ayların en kıymetlisi Ramazan ayı olarak görülmektedir. Bu yıl 18 Haziran'da başlayacak Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı yaşanacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler