HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç büyük havalimanı kararacak

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Andan Menderes havalimanları 1 saat süreyle kararacak. Sebep ise iklim değişikliğine dikkat çekmek için düzenlenen Dünya Saati kampanyası...

Üç büyük havalimanı kararacak

TAV Havalimanları işletmesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere düzenlenen 'Dünya Saati' kampanyasına destek vermek için 28 Mart Cumartesi günü saat 20.30-21.30 arasında İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yolcu konforu ve güvenliği engellemeyecek şekilde ışıkları kapatacağını açıkladı.

DİKKAT! Saatlerin ileri alınacağı günü öğrenmek için TIKLAYIN!

TAV Havalimanları Başkan Yardımcısı Kemal Ünlü, 162 ülkeden 7 binden fazla şehirin bu eylem için şunları söyledi:

“İklim değişikliğini durdurmak ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir gezegen bırakmak için tüm dünyada kamu otoriteleri, özel sektör ve sivil toplumun ortak çaba göstermesi gerekiyor. Küresel ölçekte karbon salınımlarının yüzde 2’si havayolları başta olmak üzere havacılık sektöründen kaynaklanıyor. Biz TAV olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve paydaşlarımızla işbirliği halinde, yolcu memnuniyetini artırırken çevreye etkimizi en aza indirmek üzere çalışıyoruz. İklim değişikliğine dikkat çekmek üzere tüm dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insanla birlikte Dünya Saati etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyoruz.”

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler