HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uçuş frekansına Türk sanat müziği karıştı

Atatürk Havalimanı’nda uçuş frekansında arabesk müzik yayını sonrası, bu kez de aynı frekanstan pilotlara Türk Sanat Müziği dinletti.

İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile bir Türk uçağının pilotu arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan arabesk diyaloğu dikkat çekmişti.

Hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında iletişimin sağlandığı frekanstan pilot arabesk müziği duyduğunu belirtirken, bu olayın bir benzeri bugün yaşandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçen bir Türk uçağının pilotu kule görevlilerine frekansta arka fonda Türk Sanat Müziği sesi duyduğunu söyledi.

FM bandında yayın yapan radyo istasyonları zaman zaman hayati önem taşıyan pilot ve hava trafik kontrolörleri arasında ki iletişim hatlarına girebiliyor.

Kuledeki görevli yayın hakkında pilottan bilgi ister. Pilot bilgi edinemezse bu kez Ulaştırma Bakanlığı’nca kurulmuş bir kurum konuyla ilgili bilgilendirilir ve o kurum o yayını derhal Air Band dışına çıkarır. Bu tip yayınlar kule görevlileriyle pilotlar arasındaki konuşmalara girerek "Enterferans" denilen, uçakla kule arasında irtibatın kesilmesine neden olabiliyor.

Daha önce bir yıl içinde Atatürk Havalimanı’nda pilotlar ve hava trafik kontrolörleri pistlere yaklaşma ve iniş hattında, Yalova, Beykoz, Samandıra havalimanı arası, Marmara Adası, Çamlıca gibi çeşitli yerlerde 45’den fazla “Enterferans” olayı rapor etmişti. (İHA)

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler