HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uğur Dündar'dan Sözcü operasyonu için çarpıcı yorum

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında FETÖ adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatılmasından sonra duayen gazeteci Uğur Dündar'dan gündem yaratacak bir açıklama geldi. Dündar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sözcü gazetesinde gözaltılar olduğunu ve doğrudan gazeteye gideceğini ifade etti. Operasyona ilişkin olarak canlı yayında da açıklamalarda bulunan Dündar, 'Gözdağı olduğunu düşünüyorum. Umarım bu yanlıştan dönülür diyorum' dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.." dedi.

UĞUR DÜNDAR: SÖZCÜ'YÜ SUSTURMA GİRİŞİMİ

19 Mayıs Bayramı'na denk gelen Sözcü'ye algı operasyonuna ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, "Bizim kalbimiz Cumhuriyet için bayrak için vatan için çarpar, FETÖ'cülükle ilgimiz olamaz. Gözdağı olduğunu düşünüyorum. Umarım bu yanlıştan dönülür diyorum" dedi.

Çoluğum çocuğumla uğuraşıldığı malumunuzdur. FETÖ’nün zulmüne uğramış bir yazar olarak ben bu gözaltına alma operasyonuna anlam veremiyorum. Olsa olsa Sözcü’yü susturma girişimidir. Zamanlaması da manidar geliyor. Bugün herkes bayramı kutlayacak. Gündemi de biraz değiştirecek. Hakla hukukla bağdaşmayan tamamiyle gözdağı vermek amacıyla Sözcü’yü susturmak amacı ile atılmış bir adımdır. Dilerim diyeceğim ama umarım bu yanlıştan dönülür.

FETÖ SANIKLARI DA CUMHURBAŞKANI’NIN YERİNİ ZATEN BİLDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER

Bu suçlamalara tek neden Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu hainlerin darbe girişimi yaptığı sırada Gökmen bir habercilik refleksi ile Cumhurbaşkanı’nın nerede tatili yaptığı daha önceden haberleştirmiş ve Sözcü gazetesi internet sayfasının bu haberi değerlendimesidir. Oysaki FETÖ’cü sanıklar Sayın Cumhurbaşkanı’na suikast yapmak için yönlendirildikleri öne sürülen o sanıkların verdikleri beyanlarda bu haberi Sözcü’den almadıklarını başka kaynaklardan aldıklarına dair itirafları da mevcuttur.

CUMHURBAŞKANI’NIN NEREDE TATİL YAPTIĞI HER ZAMAN HABER KONUSU OLUR

Cumhurbaşkanı’nın nerede tatil yaptığı da geçmiş yıllarda da hep gazetecilerin haber konusu olmuştur. Cumhurbaşkanları Başbakanlar tatilleri sürecince de hep takip edilmişlerdir. Sözcü muhabiri Gökmen Ulu’nun aslında gazetecilik başarısı olan haberi, çabası ne yazık ki karşımıza bir suç istinadı olarak çıkıyor. Umarım, yargı bu yanlıştan hemen döner.

OPERASYONDA ADI GEÇEN MUHABİR KONUŞTU

Sözcü Gazetesi'ne operasyonda adı geçen İzmir Muhabiri Gökmen Ulu, evinin önünde gazetecilere açıklama yaptı. Ulu, "Bu konuda bize ulaşan hiçbir şey yok bende basından öğrendim bekliyorum. Şu an evdeyim şuana kadar gelen giden yok. Bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz; evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, tertemiz yaşayan tertemiz ölecek olan gazeteciyiz. Eğer yine son yıllarda benzerlerinde olduğu gibi gazetecilik suç olacaksa, gazetecilik suç değildir. Hepsine spekülasyonların daha fazlasına biz gereken cevapları zaten verdik. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında, biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı, insanlar haklarında çıkan kararlardan haberleri yoktu. Benim hiçbir şeyden haberim yok sizlerle beraber bekliyorum" dedi.

SÖZCÜ GAZETESİ SAHİBİ BURAK AKBAY’DAN AÇIKLAMA

Sözcü'nün internet sitesinde, polisler tarafından evi aranan Sözcü gazetesi İmtiyaz Sahibi Burak Akbay’ın, firari olduğuna yönelik söylemlere ilişkin açıklaması verildi:

"BU NASIL FİRARİLİK, ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

“Büyük kurtarıcımız, cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e ve onun çok sevgili annesine bile insafsızca dil uzatıldığı şu günlerde bana bu yapılanlar çok normal…

Türkiye’nin en çok satan gazetesinin sahibi, sadece doğruları duyurmaya gönül vermiş bir ekibin ferdi olduğum için beni hedefe koydular. Biliyorum, doğru ve dürüst gazetecilik yaptığım için hedefteyim.

Savcının firari olduğum yolundaki açıklaması ise tam bir skandal. Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londra’dan İstanbul’a dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiye’deydim…

Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiye’ye geldim. Bu nasıl firarilik, anlamak mümkün değil.”

BAŞSAVCI FİDAN'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesi'nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

Basın Konseyi'nden Sözcü Gazetesi'ndeki operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi; "19 Mayıs'ın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsun'da, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs'ın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir."

YILMAZ: BUNU YAPANLAR ZATEN KRİPTO FETÖ'CÜ

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gazeteye yapılan FETÖ operasyonuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bakın bunu bize yapanların kendisi zaten kripto FETÖ'cü. Biz bu bilgileri biliyoruz, daha önce de söylendi, kulağımıza geldi. Size böyle bir operasyon mutlaka yapacaklar diye söyleyip durdular. Bence bu operasyonu yapıp iyice ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Hem de 19 Mayıs'ta... Böyle bir günde, Atatürkçü bir gazeteye operasyon mu yapılır? Niye bugünü seçtiler. İnsanların sabrını taşırmak için" dedi. (Medyaradar)

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

Sözcü Gazetesi avukatı Celal Ülgen yaptığı açıklamada, soruşturmaya ilişkin 6 kez savcının değiştiğini ifade ederek, "Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” diye konuştu.

AVUKAT İSMAİL YILMAZ: GÖZALTI KARARI YOK

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz ise DHA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Yılmaz ayrıca, yapılan aramalarda Burak Akbay'ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu'nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

#SözcüSusarsaTürkiyeSusar – Susmayacağız

Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine başladığı 19 Mayıs günü Türkiye'nin vicdan sesi olan Sözcü'ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı. Sözcü'nün telefonları kilitlendi. Büyük şehirlerden köylere kadar binlerce noktadan destek telefonları, mailleri yağıyor. Kimse merak etmesin Sözcü susmayacak. Bu ülkenin insanlarının vicdan sesi olmaya devam edecek. Çünkü #SözcüSusarsaTürkiyeSusar


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler