HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"(Zeytin Dalı Harekatı) Coğrafyamızda komşularımıza sahip çıkmak, komşu insanların özgürlükleri sağlamak ve oradaki yangının ülkemize sıçramaması için mücadeleye devam ediyoruz" - "Bu coğrafya, bu millet hiçbir zaman esaret ve boyunduruk altında kalmamıştır, bundan sonra da bunu sonsuza kadar devam ettirecek"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Coğrafyamızda komşularımıza sahip çıkmak, komşu insanların özgürlükleri sağlamak ve oradaki yangının ülkemize sıçramaması için mücadeleye devam ediyoruz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Erzurumlu Piyade Teğmen Ahmet Aktepe'nin cenaze törenine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Arslan, Valiliği ziyaret etti. Girişte şeref defterini imzalayan Arslan, ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile makamında görüştü.

Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Aktepe'ye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Arslan, şöyle devam etti:

"Bir mücadele var. Özellikle komşumuzda olan yangından kaynaklı, evimizin yanmaması adına bir mücadelemiz var. Orada bataklık, teröristler olduğu sürece bu ülkemize sirayet ediyor, sıçrıyor, geçmişte bunun sıkıntılarını yaşadık, bugün de yaşıyoruz. Terörden kaynaklı sıkıntı yaşamamak adına her nerede olursa olsun, terörle ilgili bataklığı kurutmak ve teröristlerle mücadele etmek adına Afrin'de bir mücadelemiz var ve Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor."

Bakan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım ile geçen pazar günü Hatay ve Kilis'te bulunduklarını anımsatarak, komşu ülkelerin sıkıntılarının bitmesini ve özgürlüklerine kavuşmasını temenni etti.

- Türkiye terörle mücadele etmek için Suriye'de

Türkiye'deki komşu misafirlerin özgürlüklerini kazanıp ülkeleri Suriye'ye huzurla dönmesini istediklerini belirten Arslan, şu görüşlere yer verdi:

"Dünya bunun böyle olduğunu biliyor, her ne kadar anlamak istemeyenler veya kafa karışıklığı oluşturmak isteyenler varsa da hakkaniyetle bakıp bu işi değerlendirenler biliyor ki Türkiye bölgenin, komşularının huzuru için sivil vatandaşların herhangi bir zarar görmemesi ve nereden gelirse gelsin terörün terör olduğu bilinciyle teröristlerle mücadele etmek adına orada. Bu mücadele elbette ki şehadet şerbeti içmeyi de gerektiriyor. Nitekim dün, bugün olduğu gibi ülkemiz insanı şehadet şerbeti içmeye her zaman hazır."

Yüz yıl önceki istiklal mücadelesinde Erzurum, Sarıkamış ve Çanakkale'de ecdadın şehadet şerbeti içip toprakları millete vatan olarak bıraktığını vurgulayan Arslan, kendilerinin de bu toprakları sonraki nesillere vatan olarak teslim etmek adına mücadelelerini sürdürdüklerini bildirdi.

- "Çocuklarımız vatansız büyüyemez"

Bakan Arslan, Türkiye'nin her tarafından ve her kesimden insanların "Vatan için seve seve şehadet şerbeti içmeye biz de hazırız." dediğine işaret ederek, "İşte bu, milletimizin bir özelliği. O ecdat, o Nene Hatun ki bebeğini emzirip, sokağa çıkıp 'bebeğim annesiz, babasız büyüyebilir ancak vatansız büyüyemez' ifadelerini kullanmıştı. İşte biz de bugün diyoruz ki çocuklarımız annesiz, babasız büyüyebilir ancak vatansız büyüyemez. Biz ecdattan böyle gördük, inşallah böyle de devam edecek." dedi.

- "Bu millet hiçbir zaman esaret altında kalmamıştır"

Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu coğrafya, bu millet hiçbir zaman esaret ve boyunduruk altında kalmamıştır, bundan sonra da bunu sonsuza kadar devam ettirecek. Ecdat ve bu millet dün de bu gün de her kim ki yanına gelmiş 'el aman demiş' kendisine sahip çıkmıştır. Coğrafyamızda komşularımıza sahip çıkmak, komşu insanların özgürlükleri sağlamak ve oradaki yangının ülkemize sıçramaması için mücadeleye devam ediyoruz. Ahmet Aktepe kardeşimiz de bu mücadele uğrunda şehit oldu. Aktepe ve bu yolda şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize rahmet diliyorum."

Ziyarette, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve bazı kurum müdürleri de hazır bulundu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler