HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülkenin teknik konularda yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep’in ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte birçok alanda yetişmiş insan iş gücüne ihtiyacının artacağını ifade etti.Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk kente yeni kurulması planlanan üniversitenin teknik üniversite olması gerektiğini ifade ederek, "Gaziantep’te ikinci devlet üniversitesi kurulma fikri var.

Ülkenin teknik konularda yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep’in ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte birçok alanda yetişmiş insan iş gücüne ihtiyacının artacağını ifade etti.
Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk kente yeni kurulması planlanan üniversitenin teknik üniversite olması gerektiğini ifade ederek, "Gaziantep’te ikinci devlet üniversitesi kurulma fikri var. Gaziantep bir sanayi ve ticaret şehridir. Üretimin sanayi ağırlıklı olduğu ve son dönemlerde kentin bulunduğu stratejik konumun da daha fazla önem kazanmasıyla birlikte Gaziantep’in üniversite açısından da ihtiyaca cevap verecek bölümlerin yer alacağı teknik bir üniversiteye olan ihtiyacı belirgin olarak ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak hem inşaat sektörü hem de sanayi bakımından çok dinamik bir şehir olan Gaziantep’e daha çok teknik üniversitenin kurulması gerektiğini düşünüyorum. Yüzyılın gerektirdiği donanımlara ve çağın gerektirdiği mühendislik bölümlerinin de yer alacağı teknik bir üniversitenin yetiştireceği bilim insanları ve mühendisler görev alacakları tesislerde üretimde kaliteyi arttıracağı gibi yüksek katma değerli ürünlerin de üretiminde önemli rol oynayacaktır. Gaziantep Üniversitesinin ilk kuruluşu biliyorsunuz ODTÜ bağlantılıydı. Ancak daha sonra Gaziantep Üniversitesinin kurulması ve buradaki yerleşkenin fakültelerle birlikte yeni kurulan üniversiteye bağlanmasıyla birlikte mevcut üniversitemiz teknik üniversite olma vasfını büyük ölçüde kaybetti. Bunu için yeni kurulması planlanan üniversitenin teknik alt yapısı ve laboratuvarlarının da iyi dizayn edilerek yeni nesil mühendisler yetiştireceğine inanıyor, teknik üniversite fikrini destekliyorum” dedi.

Ülkenin teknik konularda yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler