HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uludağ’da kar altında kalan otomobilleri jandarma buluyor

Uludağ'da, kar altında kalan ve sürücüleri tarafından bulunamayan otomobiller, jandarma tarafından 3 metre uzunluğundaki çubuklarla karda sondaj yapılarak aranıyor.

Kar kalınlığının 2.5 metreyi aştığı Uludağ'da, kar altında kalan ve sürücüleri tarafından bulunamayan otomobiller, jandarma tarafından 3 metre uzunluğundaki çubuklarla karda sondaj yapılarak aranıyor.

Tatilcilerin 'Beyaz cennet' olarak tanımladıkları Uludağ’da iki gün devam eden yoğun yağış nedeniyle kar kalınlığı 2,5 metreye ulaştı. Tatilciler, akşam park ettikleri otomobillerini, gündüz kar altında kaldığı için bulamayınca jandarmadan destek istedi. Belirtilen yere gelen ve otomobilin en son nereye park edildiğini öğrenen jandarma ekipleri, 3 metrelik çubuklarla, kar üzerinde sondaj yaparak otomobilleri bulup, çevresindeki karı temizledikten sonra sahibine teslim ediyor.

Uludağ'da sadece kaybolan veya mahsur kalanları değil, kar altında kalan otomobilleri de kurtaran jandarma, son iki gün içerisinde kar altında kalan 28 otomobili bulup sahibine teslim etti. Jandarma, sürücülerden araçlarını bıraktıkları yeri çok iyi belirlemelerini istedi.

Bu arada Uludağ'a geçen kayak sezonunda toplam 4.5 metre kar yağarken, bu yıl ise sezon bitmeden yağan kar miktarı 6.5 metreye ulaştı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler