HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite ek yerleştirme kayıtları sona erdi

2015 yılı üniversite ek yerleştirme kayıtları sona erdi. 4 Eylül Cuma günü sona eren üniversite ek yerleştirme kayıtları ilgili üniversiteler tarafından tamamlanabildi.

Üniversite ek yerleştirme kayıtları sona erdi

LYS kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanların doldurulması amacıyla LYS üniversite ek yerleştirmeleri için başvurular başlamıştı. 27-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih döneminin ardından adaylar üniversite ek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı günü beklemeye koyuldu. Adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi ve üniversite ek yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından Üniversite ek yerleştirme kayıt tarihleri de belli oldu. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre üniversite kayıtlarının 31 Ağustos Pazartesi günü başladı ve kayıtlar 4 Eylül'de sona erdi.

Üniversitelere ek yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında tamamlanabildi. ÖSYM, 2015 -ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarını, 28 Ağustos'ta açıklanmıştı. Buna göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 31 Ağustos ile 4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapıldı.. Adayların ek yerleştirme kayıtlarını tamamlayabilmek için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye gerekli belgeler ile başvurmaları isteniyor.

2015-2016 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversitelerce, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra gerçekleştirildi. Kayıt tarihleri adayların İnternet'te yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer aldı.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

f) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumlarını gösterir belge

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayların bilgileri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

KAYITLARDA BUNLARA DİKKAT!

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

En Çok Aranan Haberler