HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversitedeki 8 Mart etkinliğine bıçaklı saldırı

Bilgi Üniversitesi'nde öğrencilerin düzenlediği 8 Mart etkinliğine, dışarıdan gelen bir grup bıçaklı saldırıda bulundu. Bir kız öğrenci yaralanırken, üniversiteden olayla ilgili açıklama geldi.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açtıkları standa okul dışından gelen 20 kişilik bir grup saldırdı.

Üniversitenin Santral Kampusü'ne turnikelerden atlayarak giren grubun standa ve standda bulunan kadın öğrencilere saldırdıklarını söyleyen görgü tanıkları, grupta maskeli bir kişinin bıçak taşıdığını belirtti.

Gerginliğin arbedeye dönüşmesi üzerine bir kız öğrenci başından hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan öğrencinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İhbar üzerine kampüse gelen polis ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Öğrenciler, saldırganların tekbir getirdiğini belirtirken güvenlik görevlilerinin de yetersiz kaldığını savundu.

Bir görgü tanığı, saldırganların turnikelerden atlamadan önce bir güvenlik görevlisine arkadan yumruk attığını söylerken 8 Mart standında öğrencileri kayda alan güvenlik görevlilerinin saldırganlara müdahalede yetersiz kaldığını vurgulandı.

Saldırganların bir kısmının güvenlik görevlilerince yakalandığı öne sürülürken akıbetleri hakkında kesin bir bilgi verilmedi.

Saldırının ardından öğrenciler sorumlular hakkında işlem yapılmasını talep ederken,özel güvenlik görevlilerine de tepki gösterildi.

Saldırı sonrası polis okula TOMA gönderdi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Bilgi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"8 Mart 2017 Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak santralistanbul Kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15-20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır.

Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir. Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır.

Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler