HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversiteden iddialara yanıt geldi

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na Marmara Üniversitesi'nden yanıt geldi.

Üniversiteden iddialara yanıt geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi üç yıllık, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" diyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'na Marmara Üniversitesi'nden yanıt geldi. Rektör Prof. Dr. Zafer Gül, Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite olduğunu bildirdi.

Rektör Gül, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız, T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı Şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir. Marmara Üniversitesi kurulmadan önce, Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla, sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir."

HALAÇOĞLU'NDAN JET TWEET

Üniversiteden yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra MHP'li Yusuf Halaçoğlu Twitter'da bir açaklama yaparak, üniversitenin paylaştığı diplomayla ilgili bir yeni iddia ortaya attı. Halaçoğlu Erdoğan'ın mezuniyet tarihinin 1981 olduğunu ve üniversitenin Temmuz 1982'de kurulduğunu hatırlattı. Halaçoğlu ayrıca mezuniyet belgesini paylaşarak diplomada imzaların eksik olduğunu öne sürdü.

(onurluhaber.com)

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

En Çok Aranan Haberler