HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlülerin diyetisyeni Yelda Kahvecioğlu'nun adı caddeye verilecek

Evinde ölü bulunan Yelda Kahvecioğlu'nun adı Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi tarafından bir caddeye verilecek. Belediye Başkanı Adil Çelik, Yelda Kahvecioğlu adını yaşatacaklarını söyledi.

Ünlülerin diyetisyeni Yelda Kahvecioğlu'nun adı caddeye verilecek

İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulunan ve Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonuçlarına göre kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlenen diyetisyen Yelda Kahvecioğlu'nun cenazesi, ailesi tarafından dün gece Gazipaşa'ya getirildi. Gazipaşa Devlet Hastanesi morguna konulan Kahvecioğlu'nun cenazesi, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ailesinin evine getirildi. Gelin duvağı konulan tabutun cenaze aracından indirilmesiyle birlikte anne Güler Kahvecioğlu ve abla Derya Sar gözyaşına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken anne ve abla, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

ABLA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Evin önünde dua okunmasının ardından cenaze Çamlı Mezarlığı'na götürülerek, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazenin defnedilmesi sırasında Derya Sar, "O bensiz bir yere gidemez. Bırakın son kez göreyim" diye feryat etti. Cenaze törenine gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi Nagehan Alçı ile Gazipaşa Belediye Başkanı AK Partili Adil Çelik de katıldı.

'BU YANLIŞI DÜZELTİN'

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Abdullah Kahvecioğlu, kızının evinde uyurken kalp krizi geçirerek öldüğünü söyledi. Basında ölümüyle ilgiyi yanlış bilgiler yer aldığını belirten Kahvecioğlu, "Benim yavrum, benim meleğim çok güzel, çok çalışkan, ülkesine, memleketine çok yararlı bir yavrucağımdı. Yatağında ölü bulundu. Gece uyurken kalp krizi geçirmiş. İstifra edememiş. Boğazında kalmış, akciğerine gitmiş. Bunu basından arkadaşlarımız yalan yanlış değerlendirmiş. Bu yanlış değerlendirmeyi lütfen düzeltin arkadaşlar. Allah herkese uzun ömür versin. Başka diyeceğim bir şey yok. Sizleri çok seviyorum" dedi.

'İÇKİ VE SİGARA İÇMEZDİ'

Baba Kahvecioğlu'nu teselli eden gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ise "Benim tanıdığım Yelda Kahvecioğlu dünyanın en iyi insanlarından biriydi. Kahvecioğlu çok büyük bir başarı hikayesinin kahramanıdır. Kendi başına Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nden çıkmış, Kayseri'de okumuş, sonrasında İstanbul'a gelip mesleğinde en zirveye yerleşmiş bir insan. Bu kadar etkileyici bir hikayesi olduğunu bilmiyordum. Çok başarılıydı. Ofisinde kuyruklar olurdu. Türkiye'nin en önemli insanları onun ofisinde sıra beklerdi. Türkiye'nin zirvesine giden bu başarı, Antalya'nın şirin ilçesi Gazipaşa'dan çıkmış. Gazetelerde yazanların hemen hemen tamamı yalandır. Maalesef bizim meslektaşlarımız yanlış enformasyonla çok yanlış şeyler yazmış. Yelda cuma gecesi uyumak için yatağına yatıyor ve kalp krizi geçirerek sabah kalkamıyor. 2 gün sonra evinde pijamalarıyla ölü bulundu. Otopsi raporu 1.5 ay sonra çıkacak. Yelda'nın hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. İçki ve sigara içmezdi. Çok örnek yaşardı. Ünlüler camiası onun müşterisiydi ama o kesimin yaşam tarzına çok mesafeliydi. Manevi değerlerine çok bağlı bir kızdı. Bunun kaynağını burada görüyorum. Hem Antalya hem de Gazipaşa Yelda ile gurur duymalıdır" diye konuştu.

'TERAPİ MERKEZİ KURACAKTI'

Gazeteci Nagehan Alçı da Yelda'yı 3 yıldır tanıdığını ve her hafta görüştüklerini söyledi. Yelda Kahvecioğlu'nu son olarak ölümünden 2 gün önce gördüğünü belirten Alçı, şöyle dedi:

"Müthiş bir hikaye. Sıfırdan, tırnaklarıyla kazıyarak İstanbul'da kendi alanında 1 numara oldu. Vefatından 2 gün önce görmüştüm. Dost canlısı bir insandı. Yelda 'Aşk Sağlıklı Yaşam Derneği' diye bir dernek kurdu. Tacize uğrayan kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalar yapacaktı. Bir de sanat atölyesi kuracaktı. O dernek kapsamında konferanslar düzenleyecekti. Daha perşembe günü anlatmıştı. Konferanslardan gelecek geliri sanat atölyesine aktaracaktı. Mağdur edilen çocuklara terapi merkezi kuracaktı. Kısmet olmadı ama bu fikrini yaşatalım."

'ADI CADDEYE VERİLECEK'

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ise Yelda Kahvecioğlu'nun adını bir caddeye vererek yaşatacaklarını söyledi. Başkan Çelik, "Bu acılı günde ailesine başsağlığı diliyorum. Değerli bir kardeşimizi kaybettik. Yelda'nın adının yaşamasını istiyoruz. İlk meclis toplantısında Yelda'nın adını güzel bir caddeye vererek ölümsüzleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Evinde ölü bulunan ‘ünlülerin diyetisyeni’ Yelda Kahvecioğlu’nun cenazesi, dün memleketi Antalya’ya gönderildi. Kahvecioğlu, birkaç gün içinde sağlıklı yaşamla ilgili bir kitap çıkaracaktı.

Yelda Kahvecioğlu'nun ölüm nedeni belli oldu. Evinde ölen ünlü diyetisyen Yelda Kahvecioğlu'nun kalp krizi sonucu öldüğü acıklandı. Kahvecioğlu'nun cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan alan annesi Güler Kahvecioğlu kızının fotoğrafını elinden bırakmadı.

Ayakta durmakta güçlük çeken ablası Derya Kahvecioğlu, "Gül yüzlü kardeşimdi. miniciğimdi o" diyerek gözyaşı döktü. Yelda Kahvecioğlu'nun yakın, Ayşe Küçük, ölüm sebebinin "İlk belirlemelere göre kalp krizi." olduğunu söyledi.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Yelda Kahvecioğlu'nun ailesi ve yakınları basında bıçaklanarak öldürüldüğü yolundaki haberleri asılsız olduğunu vurguladı. Yelda Kahvecioğlu'nun manevi annesi olduğunu belirten Ayşe Küçük, "Cumartesi akşamından beri telefonla arıyorduk. Ulaşamadık. Ulaşamadığımız için çok endişe ettim. O benim manevi kızımdı. Endişe ettiğim için ertesi gün arkadaşlarını aradım. Hakan (arkadaşı) ile birlikte oğlum, kızım, damadım hep birlikte gittik. Anahtarla açmaya çalıştık fakat arkada anahtar vardı. Açamadık, çilingir çağırdık. Çilingir yardımıyla açtık kapıyı. Yelda'yı da yatağında uyur bir şekilde bulduk" dedi.

KALP KRİZİ AÇIKLAMASI

Ayşe Küçük'de bıçaklanarak öldürüldüğü yolundaki haberlere tepki göstererek, "Hepsi yalan. Adli Tıp'tan doktor geldi 'kalp krizi dedi. İlk belirlemelere göre kalp krizi. Otopsi sonucu ne olduğunu söyleyecek. Diğerlerinin hepsi yalan. Ne şekilde bulunduğu, bıçaklandığı şudur budur" dedi.

Yelda Kahvecioğlu'nun annesi Güler Kahvecioğlu Adli Tıp Kurumu önünde kızının fotoğrafına sarılarak gözyaşları döktü. Kahvecioğlu'nun ablası Derya ise "Bi tanemdi. Miniciğimdi O . Minicik kardeşimdi. Gül yüzlü kardeşimdi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

ÜNLÜ İSİMLER YASA BOĞULDU

30 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü diyetisyen Yelda Kahvecioğlu'nun ölümünün ardından, pek çok ünlü isim de sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

Demet Akalın: Ünlü diyetisyen evinde 2 gündür ölü beklemiş. Allahım hiç mi akrabası çalışanı yoktu! Ah be Yelda...

Armağan Çağlayan: Çok üzüldüm. Her ölüm erken ama bu gerçekten çok erken. Nur içinde uyu Yelda Kahvecioğlu

Buse Terim: Yelda'nın ölümüne inanmak istemiyorum. 30 yaşında gencecik... Ben de onun danışmanlarından biriydim. Genç ve hayat dolu biriydi. Aklım almıyor...

Çevresi tarafından oldukça neşeli bir insan olarak tanındığı öğrenilen Kahvecioğlu'ndan geriye ise bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı resim ve dikiş-nakış yaparken çektiği görüntüler kaldı.

Kahvecioğlu'nu evin yatak odasında ölü bulan polis, olay yerinde inceleme yaptı. İncelemenin ardından Kahvecioğlu'nun cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yelda Kahvecioğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı iletilerde kafalarda soru işareti bıraktı.

Kahvecioğlu'nun attığı tweetler şöyle:

Aşk 3 kişiyle yaşanmaz! Yaşansaydı aşk olmazdı. Hep birilerini mutlu etmek için yaşadın. Ne onları mutlu edebildin. Ne kendin mutlu kaldın. Ya sonra? Aşk, en yüksek özgürlük biçimidir. Aşk rastgele yaşamayı sona erdirir, hayatın farkına varırsın... O kadın...

Beşiktaş, Etiler’deki evinde yakınları tarafından ölü bulunan ünlü diyetisyen Yelda Kahvecioğlu’nun (30), cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Annesi Güler Kahvecioğlu kızının fotoğrafını elinden bırakmadı. Ayakta durmakta güçlük çeken ablası Derya Kahvecioğlu, "Gül yüzlü kardeşimdi. miniciğimdi o" diyerek gözyaşı döktü. Yelda Kahvecioğlu’nun yakın, Ayşe Küçük, ölüm sebebinin "İlk belirlemelere göre kalp krizi." olduğunu söyledi.
Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi yapılan Yelda Kahvecioğlu’nun ailesi ve yakınları basında bıçaklanarak öldürüldüğü yolundaki haberleri asılsız olduğunu vurguladı. Yelda Kahvecioğlu’nun manevi annesi olduğunu belirten Ayşe Küçük, "Cumartesi akşamından beri telefonla arıyorduk. Ulaşamadık. Ulaşamadığımız için çok endişe ettim. O benim manevi kızımdı. Endişe ettiğim için ertesi gün arkadaşlarını aradım. Hakan (arkadaşı) ile birlikte oğlum, kızım, damadım hep birlikte gittik. Anahtarla açmaya çalıştık fakat arkada anahtar vardı. Açamadık, çilingir çağırdık. Çilingir yardımıyla açtık kapıyı. Yelda’yı da yatağında uyur bir şekilde bulduk" dedi.

Ayşe Küçük’de bıçaklanarak öldürüldüğü yolundaki haberlere tepki göstererek, "Hepsi yalan. Adli Tıp’tan doktor geldi ’kalp krizi dedi. İlk belirlemelere göre kalp krizi. Otopsi sonucu ne olduğunu söyleyecek. Diğerlerinin hepsi yalan. Ne şekilde bulunduğu, bıçaklandığı şudur budur" dedi. Yelda Kahvecioğlu’nun annesi Güler Kahvecioğlu Adli Tıp Kurumu önünde kızının fotoğrafına sarılarak gözyaşları döktü. Kahvecioğlu’nun ablası Derya ise "Bi tanemdi. Miniciğimdi O . Minicik kardeşimdi. Gül yüzlü kardeşimdi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler