HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Urfa bayram namazı saat kaçta? İşte Şanlıurfa için Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Kurban Bayramı namaz saati kaçta sorusunun cevabı Diyanet bayram namazı saatleri açıklamasıyla belli oldu. Peki Urfa Kurban bayram namazı saati kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Şanlıurfa kurban bayramı namazı saati sizler için haberimizde yer alıyor. İşte Urfa ilimizde kılınacak bayram namazı saati.

Urfa bayram namazı saat kaçta? İşte Şanlıurfa için Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Urfa’da bayram namazı saati kaçta sorusunun cevabı, Diyanet'in bilgilendirmesiyle ortaya çıktı.Bayram namazı saati kaçta sorusu camiye gidecekler için oldukça önemli. Urfa ilimizde yaşayan vatandaşlar kendi illerindeki bayram namazı saatini araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ise Urfa bayram namazı saati açıklandı. Peki, Urfa’da bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı saati bölgeye ve illere göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla Urfa'da yaşayan vatandaşlar buradaki bayram namazı saati konusunu merak ediyor. İşte Urfa bayram namaz saati bilgisi...

URFA İÇİN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Akçakale: 06.34

Birecik: 06.37

Bozova: 06.35

Ceylanpınar: 06.29

Halfeti: 06.38

Harran: 06.33

Hilvan: 06.33

Siverek: 06.32

Suruç: 06.36

Şanlıurfa: 06.34

Viranşehir: 06.30

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı nasıl kılınır sorusu her bayram sorulan sorulardan biridir. Her ne kadar bayram namazı kılmayı bilsek de mutlaka bir göz atmak da fayda vardır. İşte bayram namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı...

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.
Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır

> bayram namazı videosunun embed kodu:

URFA'DA BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bayram namazını Urfa'da kılacaklar bu huşuyu cemaatle yaşamak için erkenden kalkarak yakınlarındaki camilere gidecekler. Urfa camileri için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Rizvaniye Cami
Hasanpaşa Cami
Selahaddin Eyyubi Cami
Eyüp Peygamber Cami

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Bayram namazı Ramazan Bayramı'nın başlangıcıdır. Bu bayramda insanlar birbirlerini ziyaret edecek ve bayram mesajları gönderecek. Sevdiklerinize Ramazan Bayramı mesajı göndermek için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

11Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin… Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun. Dilerim ki her anın şu an bu kurban bayramı mesajını okurken ki sevincin gibi sevinçli olur. Kurban Bayramın kutlu olsun Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gercek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun. Sana gelen her iyilik Allah'tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekanın cennet, yuvan huzurlu, kalbin Allah ile dolu bayramın mübarek olsun. Zamana ve mekana sığmayan bir bereketle bereketlenmek ve bağışlanmıs olmanın o şerefli makamına erişmiş olmak temennisiyle Bayramınız mübarek olsun. ...

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazının önemini bir makale ile vurguladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o makale;

Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir.Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385)

Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır. Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur:

“Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3)

İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir. (_irbinî, I, 587)

BAYRAM NAMAZI HUTBESİNİN VACİPLERİ

1. Taharete dikkat etmek,

  1. Setr-i avrete riâyet etmek,
  2. Hutbeyi ayakta okumak.

Hutbenin sünnetleri

  1. Ezanı dinlemek,
  2. Hatibin huzurunda ezan okunması,
  3. Hutbeyi ikiye ayırmak,
  4. Her iki hutbeye de Allah'a hamd ü senayla başlamak,
  5. Müslümanlara va'z u nasihatta bulunmak,
  6. İkinci hutbede duâ etmek,
  7. Şehâdet cümlesinin iki kısmını da okumak,
  8. Hutbeyi uzatmamak,
  9. Hutbeyi kolay işitilecek bir sesle okumak,
  10. İki hutbe arasında oturmak,
  11. Siyah giyinmek.
  12. Hanefî mezhebinde sünnet olan bâzı maddeler Şafiî mezhebinde farzdır.
  13. O bakımdan sünnetlere riâyet edilirse, her iki mezhebin görüşleri yerine getirilmiş olur.
    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler