HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta acil kamulaştırma süreci başlatılıyor

Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Bakanlar Kurulu’nun aldığı acele kamulaştırma kararına istinaden Uşak'ta kamulaştırma işlemlerine başlanacak.

Başlayan sürecin ardından Uşak Belediyesi ve TOKİ Başkanlığı ilgili mahkemeye müracaat edecek ve bilirkişinin belirlediği bedel ile kamulaştırma yapacak. Kamulaştırma sürecinin sona ermesinin ardından ise 43 hektar alanda anlaşma sağlanmayan hak sahiplerinin yerlerinde yıkımlar gerçekleşecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşümde bir aşamayı daha geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Projenin temelinin atılmasının ardından hızlı bir sürecin devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, binaların bir bir yükselmeye başladığını iletti. Eski görüntünün yerine yeni binaların yükselmesinin heyecan verici olduğunu belirten Erdoğan, “İlimizde uzun süre tabakhane bölgesi imajımızı zedeliyordu. Biz bu alanın canlanması ve Uşak’ın yeni yüzünün ortaya çıkması için sürekli çaba verdik. Birçok sıkıntıdan sonra binalar yükselmeye başladı. Şimdi ise daha önce Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan ‘Acele Kamulaştırma’ için somut süreç başlıyor” dedi.

Sürecin dönüşümünün daha olumlu ilerleyceğinin altını çizen Erdoğan kısa sürede alanın hak ettiği noktaya geleceğini vurguladı. Bölgede dönüşümün sona ermesi ile yeni bir cazibe merkezinin ortaya çıkacağını ifade eden Erdoğan, “Kentsel dönüşümün sona ermesi ile şehrimizin çirkin olan vitrini değişecek. Aynı zamanda bölge, ilimizin en güzel alanlarından birisi olacak. Dokuzsele dere ıslahı ile birlikte Eskişehir Porsuk modeli gibi bir model ortaya çıkacak” ifadesini kullandı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler