HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üsküdar Ümraniye metrosu ne zaman açılıyor açıklandı! Metro hattının güzergahı ne olacak?

Üsküdar Ümraniye metrosu açılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Ümraniye metro açılışı için sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tarih verdi. Böylece uzun zamandır beklenen Anadolu Yakası'nın yeni metro hattı hizmete girecek. Üsküdar Ümraniye metrosu sürücüsüz olarak hizmete girecek. Peki Üsküdar Ümraniye metrosu açılış tarihi nedir? Güzergah nasıl olacak? Hangi duraklar yer alıyor?

Üsküdar Ümraniye metrosu ne zaman açılıyor açıklandı! Metro hattının güzergahı ne olacak?

Üsküdar Ümraniye metrosu açılıyor ve Anadolu Yakası yeni metro hattına kavuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar - Ümraniye Metrosu açılış tarihini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile açıkladılar. Şimdi ise merak edilen Üsküdar Ümraniye metrosu nereye, hangi durağa kadar açılacak? Üsküdar Ümraniye metro güzergahı nedir? Hangi duraklar yer alıyor?

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE METROSU NE ZAMAN AÇILIYOR?

İstanbul'da Üsküdar-Ümraniye metrosunun 15 Aralık'ta hizmete gireceği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15.00'te hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım." ifadesini kullandı.

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE METROSU BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ DURAKLARI

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda açılış tarihi müjdesini verirken Üsküdar - Ümraniye metro hattının hangi durakları kapsadığını ve nereden başlayıp nerede sona ereceğini açıkladı. Hasan Can, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe metrosu ilk etabı olan Üsküdar - Ümraniye metrosunun Yamanevler kısmına kadar açılacağını şu paylaşımla ilan etti.

ÜSKÜDAR ÜMRANİYE METROSU GÜZERGAHI - DURAKLARI

Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu ile Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek. Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek. Depo sahasının inşası da bu iş kapsamında yapılacak. Hat, Marmaray Üsküdar istasyonu ile entegre olarak başlayacak ve Alemdağ Caddesi ile Şile Yolu Kavşağı yakınlarında son bulacak.

Üsküdar - Ümraniye metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonları yer alacak. Çekmeköy-Sancaktepe'den yolculuk süreleri, Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68, Olimpiyat Stadı 78 dakika olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler