HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzungöl son hali ile gündemde! Trabzon Uzungöl'deki değişim...

Uzungöl son hali ile bu hafta oldukça konuşuldu. Cem Yılmaz'ın abisi Can Yılmaz'ın tweet'inde belirttiği sözler ise sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte Trabzon Uzungöl'ün değişimi...

Uzungöl son hali ile gündemde! Trabzon Uzungöl'deki değişim...

Turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl son hali ile konuşuluyor. İmar kirliliğinin yaşandığı turizm cenneti Uzungöl'ün değişimi görenleri üzüyor. Otel, pansiyon ve iş yerleri sayısının gün geçtikçe arttığı Uzungöl'ün değişimine sosyal medya da kayıtsız kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgesi olarak ilan edilen Trabzon Çaykara'da yer alan Uzungöl Karadeniz'in en çok ziyaret edilen yerleri arasında gözüküyor. Uzungöl'ün etrafına yapılan istinat duvarı ve yapılaşma manzarıyı değiştirdiği görülüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Güney, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl çevresindeki tahribat ve betonlaşmaya dikkat çekmek için sosyal medya hesabından "Doğa harikası olan Uzungöl, şimdi havuzlu siteye dönmüş!"​ diyerek eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de Uzungöl'ün bozulan çehresine dikkat çekmek için twitter hesabından iki fotoğraf paylaşıp şu notu yazdı; “Akp’den önce doğa harikası olan Uzungöl, şimdi havuzlu siteye dönmüş!

Uzungöl'ün son hali konusunda Cem Yılmaz'ın abisi Can Yılmaz da sosyal medyadan tepki gösterdi. Can Yılmaz, Uzungöl'deki değişim için şu tweeti attı.

UZUNGÖL NEREDE?

Uzungöl, Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı turistik bir mahalle. Sık ormanları ve doğal güzelliği ile iç ve dış turistleri cezbetmektedir. Adını kıyısında bulunduğu gölden alır. Bu göl yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Yerleşim tarihte ilk olarak 1586 yılı kayıtlarında Rumca “Saraho” ismiyle görülmektedir. Kayıtlara göre, bölgede ilk kalıcı yerleşim 1650’li yıllardan sonradır. Müslüman olmayan 12 haneden oluşan yerleşime sonraki dönemde Müslüman halkın gelişiyle nüfus artmış ve 1876 kayıtlarında yerleşim 229 hane olarak yer almıştır. "Şerah" adıyla da tarihte anılan yerleşim Cumhuriyet’in kuruluşu sonrasında uzun yıllar Of İlçesi’ne bağlı olarak kalmıştır. Çaykara’nın ilçe olduğu 1948 yılından itibaren ise bölgenin tamamı bu ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. 1969 yılında kurulan Uzungöl Belediyesi, 6360 Sayılı Kanunla kapatılmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler