HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri'nin ismi değiştirildi

Ordu'da "Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri" ve "Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu"nun isimleri, "Durugöl Spor Tesisleri" ve "Durugöl Spor Salonu" olarak değiştirildi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri'nin ismi değiştirildi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Altınordu ilçesinde bulunan Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri ve Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nun isimlerinin değiştirildiğini duyurdu.

Bir süre önce, kamu yatırımlarına verilen vali isimlerinin kaldırılacağını söylediklerini hatırlatan Yılmaz, Ordu'da iki tesisten Vali Yazıcıoğlu'nun isminin kaldırıldığını belirtti.

Türkiye'nin her geçen gün sivilleştiğini, kendilerinin de buna katkı sunmak istediklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık. Spor Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar sonrası ilk olarak spor tesisleri ve spor salonlarına verilen vali isimleri kaldırıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacağımız yatırımlara kamu yöneticilerinin isimlerini vermeyeceğiz. Yapılacak spekülasyonları önlemek için şimdiden kamuoyu ile bunu paylaşmak istiyorum. Bundan sonra yapılacak hiçbir yatırıma ben dahil hiçbir kamu görevlisinin ismi verilmeyecek."

Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

1941 yılında Trabzon Çaykara doğumlu Kemal Yazıcıoğlu, Polis Akademisi ve hukuk fakültesini bitirdi.
Yazıcıoğlu, Sakarya, İzmir ve İstanbul emniyet müdürlükleri ile 1996 ile 2006 yılları arasında toplam 9 yıl Ordu valiliği yaptı. Kemal Yazıcıoğlu evli ve 5 çocuk babasıdır.

(AA)

En Çok Aranan Haberler