HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Şahin: Yarın okulların kapatılmasını öngörmüyoruz

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yarın (perşembe) okulların tatil olmasını öngörmediklerini söyledi.

Vali Şahin: Yarın okulların kapatılmasını öngörmüyoruz

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ''karın İstanbul'da öğleden sonra etkisini kaybedeceğinden okulların yarın için kapatılmasını öngörmüyoruz'' dedi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

"KAR YAĞIŞI ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİN KAYBEDECEK"

Şahin, İstanbul'da etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini belirtti. Kar yağışının bugün öğleden sonra etkisini kaybedeceğini açıklayan Şahin, zincirleme kaza dışında kar nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Vali Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Yarın karla karışık yağmur bekleniyor

Kentte, yarın yağışın aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde, sabahın erken saatlerinde ise yüksek kesimlerde yer yer kar olarak görülmesi bekleniyor.

Rüzgarın yıldız ve karayel yönlerinden saatte 40-70 kilometre hızla eseceği, sıcaklıkların ise en düşük sıfır, en yüksek 5 derece olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerine çıkacak

Cuma günü, havanın parçalı çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmurlu olması, rüzgarın da orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Şehirdeki en düşük sıcaklığın 2, en yüksek 8 derece olacağı ve cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

**İŞTE 12 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

**

AFYONKARAHİSAR
Soğuk hava dalgası tüm yurtta hayatı felç ederken il valiliklerinden kar tatili haberleri de gelmeye devam ediyor.Şiddetli kar yağışı sebebiyle Afyonkarahisar'da eğitime yarın da (12 Şubat perşembe) ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, yarın bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları belirtildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi başta olmak üzere Başyayla, Ermenek, Sarıveliler ve Kazımkarabekir ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. (AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler