HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Validebağ’da çekim yapan cübbeli iki kişi alandan uzaklaştırıldı

Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde bekleyen eylemciler, İsmailağa Cemaati'ne mensup olduğunu söyleyen 2 kişiyi alana sokmadı.

Ehli Sünnet TV'den olduklarını söyleyen ellerinde kamera ve fotoğraf makinesi bulunan cübbeli ve sarıklı iki kişi ile eylemciler arasında tartışma yaşandı. Eylemcilerin tepki gösterdiği cübbeli ve sarıklı kişiler alandan ayrıldı. İsmailağa Cemaati'nden olduğunu söyleyen M.H., "Buraya AK Parti milletvekili olarak gelmedim.Buraya kendi gözlemlerimi yapmak, fotoğraf çekmek için geldim.Beni karşı taraftan olduğumu düşünerek kızmanıza gerek yok. Cüppeli olduğum için tahammül yok” diye konuştu. Adını vermek istemeyen sarıklı bir vatandaş da "'Ne oluyor?' diye gezmeye geldik” dedi. Bu arada tartışmanın büyümesi üzerine araya giren bir vatandaş gelen kişilere düşüncelerini forumlarda paylaşabileceklerini ifade etti. Tartışmanın büyümesi üzerine eylemcilerden bazıları iki kişiyi alandan uzaklaştırdı.

VALİDEBAĞ MADENCİLERİ UNUTMADI

Eylemciler, Karaman'da yaşanan maden faciasını unutmadı. Eylem alanına hazırladıkları masa üzerine madenci baret ve çizmeleri ile kömür koyan eylemciler, masaya "Sermayenin fıtratında ölüm var. Maden işçileri” yazılı döviz astı. Geceyi yağmurdan ve soğuktan korunmak için kaldırımların üzerine kurdukları naylon çadırların altında geçiren eylemciler, battaniye ve yorganlarla ısınmaya çalıştı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sokağın girişindeki barikat üzerine Türk bayrakları asan eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİNDEN DESTEK

Eylem alanına kurdukları naylon çadırlarda beklemeye devam eden eylemcilere Çağdaş Hukukçular Derneği de destek verdi. Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Güray Dağ, barikat önünde yaptığı açıklamada "Validebağ korusundaki günlerdir mücadelesi verilen bu projenin bir başlangıç olduğu anlaşılıyor. Bu direniş başarısız olursa arkasından ranta açılması gündemde olduğu anlaşılıyor. Buranın deprem toplanma alanı olarak kalması ya da yeşil alan olarak varlığını sürdürmesi gerekiyor. Ama AKP iktidarının gözünü öyle bir rant bürümüş ki bunları gözü görmüyor. Burayı yapılaşmaya açmak ve halkın elinden almak istiyor. ÇHD olarak buna izin vermeyeceğiz” dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler