HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Validen Bozcaada açıklaması

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey" dedi.

Validen Bozcaada açıklaması

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bozcaada için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili, "Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey" dedi.

Bozcaada için ilk olarak 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/25 bin ölçekli nazım imar planı adanın yüzde 90'ını kapsayan tarımsal alanları 'bağ evi ve tarımsal fabrika' adı altında yapılaşmaya açmayı öngörüyordu. Planın Bozcaada'yı betonlaştıracağını savunan Bozcaada halkı iptal için yargıya başvurdu. Bu dava sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 Ağustos'ta Çanakkale ve Balıkesir'in tamamını kapsayan yeni bir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı hazırladı. Yeni 1/100 binlik plan hazırlanınca da daha düşük ölçekli olan ve yargıda bulunan 1/25 bin ölçekli nazım planı otomatikman iptal oldu. Yeni planında bir önceki plan gibi adanın yüzde 90'ınını imara açacağı ileri sürüldü.

1/100 bin ölçekli planının basında yer almasanın ardından bir açıklama yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, her şehrin çevre düzeni planının yapılması gerektiğini söyledi. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özel firmalara ihaleye vermek suretiyle yaptırdığını belirten Vali Çınar, "Bize de Çanakkale ve Balıkesir bölgesi için çevre düzeni planı hazırlandı ve askıya çıktı. Sanıyorum bir haftadır askıda. Bir aylık süresi var. Bütün kesimler, taraflar herkes bir itirazları varsa bunu resmi olarak bildirecek. Bakanlığımız bu itirazları yeniden değerlendirip nihai kararını verecek. Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler