HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali'den evlilik tavsiyesi: Kadına itaat et, rahat et

Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu organizasyonu ile 29 Roman çiftin nikahları kıyıldı.

Vali'den evlilik tavsiyesi: Kadına itaat et, rahat et

BURSA, (DHA) - Törende konuşan Bursa Valisi Karaloğlu, damatlara, "Mutlu bir evlilik için de kadına itaat et, rahat et" tavsiyesinde bulundu.

Maddi durumları iyi olmayan ve bugüne kadar resmi nikah kıydırımayan Romanlar için düzenlenen toplu nikah töreni, merkez Yıldırım İlçesi Bayrak Alanı'nda yapıldı. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen toplu nikah töreninde 29 çifte resmi nikahları kıyıldı. Törende ilk olarak Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı AK Partili İsmail Hakkı Edebali, şahitliğinde Pelin Büker ile Şafak Duman'ın nikahı kıyıldı.Çifte tavsiyelerde bulunan Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuk sayısı önerisinin altında kalınmasını kabul etmediğini söyledi. Karaloğlu ayrıca damatlara da seslenerek, "Mutlu bir evlilik için de kadına itaat et, rahat et" dedi.

Bazı çiftlerin çocuklarıyla geldiği toplu nikah töreninin ardından Vali Karaloğlu ve eşi, çiftlere küçük altın hediye ederek, tebrik etti.

Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ise nikahsız çift kalmaması için çalıştıklarını kaydetti. Özçimen, "Ayrıca 'Çocuk gelinlere hayır' projesi de başlatacağız. Aileleri bilinçlendireceğiz. Çocuk çift bulursak da Valiliği bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler