HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Valilik açıkladı: 3 gün sıcak izni!

Şanlıurfa Valiliği, kentteki aşırı sıcaklar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile kadınlar ile kronik hasta ve engellilerin 3 gün idari izinli sayılacağını açıkladı. Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 50 derecenin üzerinde seyretmesi üzerine valilik kamu ve kuruluşlarında çalışan hamile, kronik hasta ve engellilere yönelik 4 Temmuz’dan itibaren 3 günlük idari izin uygulaması başlattı.

Valilik açıkladı: 3 gün sıcak izni!

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son hava tahmin raporlarına göre kentteki hava sıcaklığının artmasının beklendiği belirtilerek, “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak kamuda çalışan hamile bayanların, yüzde 40’tan yukarı engeli olan personelin, kronik (şeker, tansiyon, kalp, beyin) hastalıkları olanların 3 günlük idari izinli sayılması kararı alınmıştır” denildi.

DİYARBAKIR'DA DA İZİN KARARI ALINDI

Diyarbakır Valiliği, hava sıcaklığının yükselmeye devam edeceği tahmin edilen 4 Temmuz 2017 günü hamile kadınlar ile şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanların yanısıra yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların idari izinli sayılmalarına karar verildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile ilgili bir dizi tedbir alındığını açıkladı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, hava sıcaklığının 4 Temmuz 2017 Salı günü yükselmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Sağlık Bakanlığının 'Aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler genelgesi' ve Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulunun 3 Temmuz 2017 tarihli kararı gereğince, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile kadınlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 4 Temmuz 2017 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar vermiştir" denildi.

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu, bugün artacak olan hava sıcaklığı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların bugün idari izinli sayılmalarına karar vermişti. Ankara'nın ardından Çankırı, Amasya, Denizli ve Muğla'da da idari izin kararları art arda gelmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler