HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Valilik: O polisler açığa alındı

Park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen 1'i komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı.

Van'da 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen 1'i komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, konuyla ilgili müfettiş talep ettiklerini, 10 Kasım'da ise 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Kobani'deki IŞİD saldırısını protesto etmek amacıyla Van'da düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarda 40 kamu binası, 53 MOBESE direği, 72 vatandaşın özel aracı, 9 banka şubesi, 22 banka ATM'si, 11 siyasi parti şubesi ve 469 özel iş yeri zarar görürken, 2 vatandaşa bu olaylar sırasında hayatını kaybetti. Bunun üzerine yapılan çalışmalarda ise Van ve ilçelerinde 283 kişi gözaltına alındı ve bu kişilerden 136'sı tutuklandı.

ŞORUŞTURMA BAŞLATILDI

6-7 Ekim olaylarını soruşturmaları devam ederken, polis önemli bir detaya da ulaştı. MOBESE görüntülerini detaylı inceleyen polis, bir panzerin park halindeki 2 aracı, alev alev yanan araca doğru sürüklediğini tespit etti. Bunun üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Görüntülerin detaylı olarak incelenmesinden sonra 10 Kasım'da panzer sürücüsü olduğu belirtilen bir polis ile emri verdiği ileri sürülen bir komiser yardımcısı açığa alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, Bakanlık'tan da müfettiş istediklerini söyledi. Vali Doğan şöyle konuştu:"7 Ekim 2014'te ilimiz ve bölgemizde yayın biçimde şiddet eylemleri oldu. Bu eylemler sırasında arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Çalışmalar esnasında bir görüntü elimize geçti. Bu görüntüyü inceledik ve soruşturma başlattık. Bu görüntü içerisinde rol alan bir komiser yardımcısı ile bir polisi 10 Kasım tarihinde görevden uzaklaştırdık. Bizim soruşturmamız sürüyor. Ayrıca müfettiş istedik. Müfettişlerin raporuna göre de hareket edilecek." (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler