HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van depremi yaşayan Vali Karaloğlu, Bursa'da deneyimlerini paylaştı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Van’da göreve yaptığı sırada meydana gelen depremde yaşadığı deneyimleri Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantıda paylaştı.

Van depremi yaşayan Vali Karaloğlu, Bursa'da deneyimlerini paylaştı

Van depreminde afet çağrısı yapmasını bekleyen kurum yetkilileri olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, bir afet anında çağrı beklenmeden toplanılmasını istedi. Vali Karaloğlu, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yaptığı toplantıda Bursa'nın birinci derecede deprem bölgesi olduğunun unutulmamasını ve bu bilinçle hareket edilmesini istedi. Vali Karaloğlu, olası bir depremde nasıl hareket edilmesi gerektiği, kriz ortamı nasıl yönetimi konularda depreminde o dönemin Valisi olarak edindiği tecrübeleri, toplantıya katılan kurum müdürlerine aktardı.

Vali Karaloğlu, afet sonrası yapılacaklarla ilgili Başbakanlığa bağlı 'Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın kurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Bütün kamu kurumlarında, bu işle meşgul olan kurumlar tek çatı altında birleştirildi. Ülkemizde 'Türkiye Afet Müdahale Planı' yayınlandı. Buna bağlı olarak da Bursa İl Afet Müdahale planımız da yayınlandı ve Başbakanlığın görüşünden sonra bütün kurumlarımıza gönderilecek. Bu planda, afet durumunda kurumların görevleri var."

'BURSA 1'İNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ'

Bursa’nın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ve tarihte de büyük depremlerle karşı karşıya kaldığını kaydeden Karaloğlu, şöyle devam etti:

“İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi' gerçekleşecek her hangi bir afetin büyüklüğünde, çağrısız bu masanın etrafında oluşturulması gereken bir kriz yönetim merkezi. Van da bu sıkıntıyı yaşadık. Valinin çağrı yapmasını bekleyen kurum yetkilileri oldu. Allah vermesin, afet olursa, bu yönetim merkezinin üyesi olanlar kendisi kurtulduysa, buraya vakit kaybetmeden gelmesi lazım."

Toplantı sonrası Vali Karaloğlu, AFAD'a yeni katılan hizmet araçlarını inceledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler