HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van merkezli operasyon

İnsani Yardım Derneği'nin Kilis'teki ofisinde yapılan arama çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince kınandı.

Kilis'te 30'a yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kilis Sivil Dayanışma Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde İnsani Yardım Derneğine yönelik sistematik karalama kampanyası yapıldığı belirtildi.

Bu girişimlerin bugün itibarıyla yeni bir hukuksuz aramayla devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Platformumuza bağlı olarak faaliyet yürüten İHH Kilis ofisinde çalışan bir kişiyle ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH'nın bilgisayarlarına ve belgelerine el konulmuştur. İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılayına ait olan mekanlarda personel dışarı çıkartılarak aramalar yapılmıştır. Bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Kilis İHH ofisinde 9 aydır SGK'lı olarak çalışan bir işçinin kendi ev adresi olduğu iddiası ile arama başlatılmış. Bu arama kararında mahkemeye ilgili kişinin ikametgah adresi olarak İHH Kilis ofisi verilerek bir nevi mahkemede yanıltılarak alınmış bir arama kararıdır. Hukuka aykırılık buradadır."

-Zonguldak-

İnsani Yardım Derneği Zonguldak Koordinatörlüğü üyesi Muharrem Kiraz da koordinatörlük binasında düzenlediği basın açıklamasında, vakıflarının Suriye halkına yardımların koordine edildiği Kilis ofislerine hukuksuz operasyon düzenlendiğini savundu.

İnsani Yardım Derneğine ve Katar Kızılayına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulduğunu ifade eden Kiraz, şöyle konuştu:

"Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir. Kurumumuz bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu iş bu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir. Bu operasyonun uygulanma şekli çok net bir şekilde göstermektedir ki uzun süredir İHH'yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Tüm planlamalara rağmen direkt İHH'ya suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personel üzerinden İHH'yı bağlantılandırmaya çalışmaktadır."

-Kahramanmaraş-

İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş temsilcisi Süleyman Erayman, düzenlediği basın toplantısında, 06.20'de vakıflarının Suriye halkına yardımların koordine edildiği Kilis ofislerine hukuksuz operasyon düzenlendiğini söyledi.

İnsani Yardım Derneğinin Suriye halkına ve mazlumlara yardım etmekten vazgeçmeyeceğini dile getiren Erayman, "Mavi Marmara'dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye'ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler" dedi.

-Siirt-

İnsani Yardım Derneği Siirt temsilcisi Murat Coşar da yaptığı yazılı açıklamada, vakfın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisine hukuksuz bir operasyon düzenlendiğini savunarak, "İHH personeli olup Kilis ofisimizde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH'nın bilgisayarlarına el konulmuştur" ifadesini kullandı.

Coşar, İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılayına ait olan mekanlarda personel dışarı çıkartılarak aramalar yapıldığını öne sürerek, yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacaklarını vurguladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler