HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da bir hastane karantinaya alındı

Başkale ilçesinde hastaneye kaldırılan bir çocuğun AKUT Menenjit Virüsü taşıdığı şüphesiyle Van'a sevk edildiği, hastanenin tedbir amaçlı kapatıldığı bildirildi.

Van'da bir hastane karantinaya alındı

Alınan bilgiye göre, Başkale'de ikamet eden 15 yaşındaki K.Y'nin yüksek ateş şikayetiyle Başkale Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne getirildiği, yapılan tetkikler sonrası AKUT Menenjit şüphesi nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Başkale Devlet Hastanesi nöbetçi doktoru Enver Pekmez, 15 yaşındaki hastanın ateşinin yüksek olması nedeniyle hastaneye başvurduğunu, yapılan tetkikler sonucunda hastanın AKUT Menenjit Virüsü taşıdığı şüphesinin bulunduğunu söyledi.

Şüphelendikleri virüsün ani ölümlere sebep olduğunu ve hava yoluyla da insanlara bulaştığını aktaran Pekmez, şöyle konuştu:

"Hastanede görevli personel ve hastalara önlem olarak maske dağıtıldı. Akut menenjit belirtileri şüphesi taşıyan erkek hasta, tetkiklerinin yapılması için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesine sevk edildi. Ancak Bakanlık arandıktan sonra Van İpekyolu Çocuk Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Şu anda Başkale Devlet Hastanesi'nin karantinaya alınan acil servisi, dezenfekte edildi ve havalandırılmasına devam ediliyor. Acil bölümünde herhangi bir işlem yapılmıyor. Van'dan gelecek olumlu habere göre yeniden açmayı bekliyoruz." (AA)

En Çok Aranan Haberler