HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da PKK'lı teröristlere operasyon

Güvenlik güçleri Van'da teröristlere operasyon düzenledi. 3 terörist öldürülürken, yaralı haldeki 4 terörist aranıyor.

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde tespit edilen 8 kişilik PKK'lı grubuna yönelik gece başlayan ve çatışmaların sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğü operasyonda 3 PKK'lı ölü ele geçti. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar devam ediyor.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri dün gece İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'taki bir evde saldırı hazırlığı içinde olan 8 kişilik PKK'lı grubunun bulunduğunu tespit etti. Operasyon için saat 02.00'de düğmeye basan ekipler, Sürmeli Sokak'ta teröristlerin bulunduğu binayı kuşatıp 'teslim ol' çağrısında bulundu.

SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi.

Sürmeli Sokak'ın yanı sıra Karlıova ve Mahir sokaklarda teröristlerin girdiği bazı evler ve bahçelerde sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çatışmada teröristlerden 3'ü ölü ele geçirildi.

Çatışmaların olduğu Sürmeli, Karlıova ve Mahir sokakların yarı sıra, teröristlerin kaçabileceği yerlerde öğle saatlerine kadar arama yapan güvenlik güçleri, teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Kaçan ve 5 kişi oldukları belirtilen teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede operasyonları sürdürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği 3 teröristin silahlarıyla birlikte ele geçtiği operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik güvenlik güçlerimizin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 10.06.2016 günü saat 02.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokak, Sürmeli Sokak ve Mahir Sokak civarında 8 kişilik silahlı grup olduğu tespit edilmiş, bölgeye kontrol amaçlı sevk edilen güvenlik güçlerimiz ile silahlı grup arasında çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrası bahse konu yerde yapılan ilk incelemelerde farklı ikametlere ait bahçelerde 3 bölücü örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, çatışma yaşanan yerde yapılan aramalarda 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 16 şarjör, çok sayıda fişek, 1 tabanca, 7 el bombası, 3 el telsizi, 2 hücum yeleği, 4 el feneri ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırılardan korunması için tüm tedbirler Valiliğimizce alınmaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler