HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'dan acı haber: 1 şehit

Erciş İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Erciş İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta ve Tendürek Dağı eteklerindeki Gergili Bölgesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 astsubay şehit olurken, 1 binbaşı, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş da yaralandı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ ÇANKIRI'YA DÜŞTÜ

Van'ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lıların arasında çıkan çatışmada şehit olan Kıdemli Başçavuş Ali Çelik'in acı haberi memleketi Çankırı'daki yakınlarını yasa boğdu. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, şehit Çelik'in Çankırı'da bulunan amcalarının evini ziyaret etti.

CENAZE BURHANİYE'DE DEFNEDİLECEK

Acılı aileye taziyelerini ileten Vali Özcan, "Şehidimiz 1977 Çankırı doğumlu. Bu sabah Erciş ilçesinde müsademe sonucu şehit oldu. Ben tüm Çankırı'mıza, Türk milletine, milletimize başsağlığı diliyorum. Cenazemiz Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde defnedilecek. Şehidimizin 3 amcası burada. Ben kendilerine milletvekilimiz ve arkadaşlarımızla birlikte başsağlığı dileklerimi ilettim. Buradan akşam saatlerinde Burhaniye'ye cenaze merasimi için yakınları gidecekler. Biz her türlü imkanı emirlerine verdik. Tekrar başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin" dedi.

11 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün düzenlenen operasyonlarda 11 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "12.11.2015 günü ilimiz Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK-KCK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 11 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Van'ın Erciş İlçesi'nde meydana gelen çatışmayla ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. İlçenin Taşkapı Mahallesi Gergili mezrasında sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 astsubayın şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Erciş ilçesinde 13.11.2015 günü bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen 'Şehit J. Onbaşı Ayhan Coşkun 2015/16' operasyonu sırasında bir (1) Astsubayımız şehit olmuş, üç (3) güvenlik görevlimiz yaralanmıştır.İlçenin Taşkapı Mahallesi Gergili mezrasında sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 astsubayımız şehit olurken, 3 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın durumu iyi olup, Erciş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmışlardır. Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili operasyon devam etmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK bu sabah saat 6.30'da Van'ın Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğunu, üç askerin de hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığını bildirdi.

TSK açıklamasında "Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler