HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatandaşlar 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusuna yanıt arıyor

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusuna yanıt arıyordu. Çok merak edilen 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusu 7 Haziran'da cevabını buldu.

Vatandaşlar 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusuna yanıt arıyor

25. Dönem Milletvekili Seçimleri sonrasında vatandaşlar 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusuna yanıt aramaya başladı. Vatandaşların merakla yanıt aradığı 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yanıt buldu. İşte 'Büyük şehirlerde kim seçildi' sorusunun yanıtı ve kazanan isimler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, seçim sonuçlarının ardından TBMM'ye girmeye hak kazandı. Öte yandan merak edilen diğer bir isim olan çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun milletvekilliği ise kesinleşti. stanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti. CHP'nin merak edilen isimlerinin başında gelen Mustafa Sarıgül'ün ise durumu kritik görünüyor. CHP'nin ise, mevcut sonuçlara göre 8 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül'ün seçilmesi çok zor bir ihtimal.

Ankara'da sandıkların yüzde 85'inin açılmasıyla, İstanbul 1. bölgede AKP'nin 14 vekil çıkarma ihtimali doldu.
Bu durumda, AKP'nin bıçak sırtında olan ve seçilip seçilmeyeceği kesinleşmeyen adayı, 14. sıradaki Hüseyin Yayman.

Seçimin en bıçak sırtı sonuçlarının yer aldığı seçim bölgelerinden biri de Ankara 1. bölge.Ankara'da AKP'nin 7 ya da 8 milletvekili çıkarması bekleniyor. Bu durumda listede 8. sırada yer alan Fatih Şahin'in seçilip seçilmediği belli değil. 9. sırada yer alan SGK eski Başkanı Emin Zararsız'ın seçilmesi neredeyse imkansız görünüyor.

KUŞOĞLU'NUN DURUMU KRİTİK

CHP'de ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu'nunu durumu kritik. Kuşoğlu, CHP listesinde 7. sırada yer alıyor. CHP'nin Ankara 1. bölgeden ya 6, ya da 7 vekil çıkarması bekleniyor.

MHP'de ise, eski CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. MHP'nin Ankara 1. bölgede 3 vekil çıkarması bekleniyor. Haberal 4. sırada yer alıyor.

SIRRI SÜREYYA YENİDEN TBMM'DE

HDP ise Ankara 1. bölgede tek vekil çıkarıyor. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM'ye gelecek.

TİKA BAŞKANI'NIN EŞİ SEÇİLDİ

Ankara 2. bölgede ise AKP'nin 7 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda eski Başbakan yardımcısı Emrullah İşler'in yanısıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde TBMM'deki özel kalemi olan, şu anda da TİKA Başkanlığını yürüten Serdar Çam'ın eşi Selva Çam seçilecek.

BERAT ALBAYRAK TBMM'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, bu sonuçlarla TBMM'ye girmeye hak kazanıyor. Albayrak, AKP listesinde 6. sırada yer alıyordu. AKP İstanbul 1. bölgeden kesin girecekler arasında Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.

HDP VE MHP 3'ER VEKİL ÇIKARABİLİR: DEMİRTAŞ SEÇİLDİ

CHP'nin ise 11 vekil çıkarması muhtemel. CHP'de bıçak sırtında olan vekil, listede 11. sıradan aday olan Ali Özcan.
İstanbul 1. bölgede MHP ve HDP'nin ise 3'er vekil çıkarmaları bekleniyor.
HDP'den ilk üç sırada eş başkan Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş bulunuyor.

ÇATI ADAY SEÇİLDİ: İHSANOĞLU MİLLETVEKİLİ

İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti.

MARKAR ESAYAN DA BIÇAK SIRTINDA

AKP'nin İstanbul 2. bölgeden 12 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, 12. sıradaki Markar Esayan'ın durumu en belirsiz olan durum.

SARIGÜL SEÇİLEMEDİ

CHP'nin ise, mevcut sonuçlara göre 8 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül'ün seçilmesi çok zor bir ihtimal.
CHP'den 2. bölgeden Balyoz Davası sanıklarından Dursun Çiçek, gazeteci Enis Berberoğlu da seçilmeyi garantileyen isimlerden.

MEHMET METİNER SEÇİLDİ, MAHMUT ÖVÜR ÇOK ZOR

AKP'nin İstanbul 3. bölgede ise 13 vekil çıkarması bekleniyor .Bu durumda gazeteci Mehmet Metiner seçilirken, 14. sıradaki gazeteci Mahmut Övür'ün durumu ise neredeyse imkansız görünüyor.

AKP'nin 3. bölge adaylarından, şarkıcı Uğur Işılak, Abdürrahim Boynukalın ve Özlem Zengin seçilmeyi garantilemiş isimler olarak öne çıktılar.

CHP'DE MEHMET BEKAROĞLU BIÇAK SIRTINDA

CHP üçüncü bölgede Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu bıçak sırtında. CHP'nin 3. bölgeden ya 9, ya da 10 vekil çıkarması bekleniyor. Bekaroğlu 9. sırada yer alıyor.

HDP'de ise Pervin Buldan seçilmeyi garantiledi. HDP'nin 3. bölgeden 4 ya da 5 vekil getirmesi bekleniyor. Eğer HDP 5 vekil çıkarırsa, CHP'nin vekil sayısı 10'dan 9'a düşecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler