HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vezneciler'deki saldırıda eski CHP milletvekilinin oğlu da şehit düştü

İstanbul Vezneciler'de, otobüs durağı yakınlarında Çevik Kuvvet'i hedef alan saldırıda şehit olan polislerden Cihan Karagözlü'nün, eski CHP Milletvekili Zeki Karagözlü'nün oğlu olduğu belirlendi

Vezneciler'deki saldırıda eski CHP milletvekilinin oğlu da şehit düştü

Beyazıt Vezneciler'i kana bulayan saldırıda ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

İstanbullu'lar bugün güne kahreden bir haberle uyandı. Sabah saat 08.40 sıralarında Çevik Kuvvet polislerin taşıyan polis aracının geçisi esnasında, bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda, 7'si polis 15 kişi şehit düştü. Şehit olan Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün, eski CHP Milletvekili Zeki Karagözlü'nün oğlu olduğu öğrenildi.

Polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün geçtiğimiz yıl evlendiği ortaya çıktı.

Şehit polisin sosyal medya hesabı Facebook'tan en son yaptığı paylaşım dikkat çekti;

Kudret mektebinde verdiler dersi
Zahirde göründü arş ile kurşu
Hıfzımda zapt oldu Arabi Farsi
Lügat-i imranı seçtim bu gece

Kadir Cihan Karagözlü, IŞİD hakkında da paylaşım yapmıştı.

Karagözlü, geçen yıl dünyaevine girmişti.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 7 polisten 6'sının isimleri şöyle: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

İSTANBUL'DAKİ 4'ÜNCÜ SALDIRI

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

ZEKİ KARAGÖZLÜ KİMDİR?

1929 yılında Turgutlu’da doğan Zeki Karagözlü, CHP Turgutlu İlçe Örgütü'nde uzun yıllar yöneticilik ve ilçe başkanlığında görev yaptı.

1977 seçimlerinde Manisa Milletvekili olarak TBMM'e girdi. 5. Dönem Milletvekili olarak 1977-1980 yılları arasında görev yaptı.

12 Eylül askeri darbesi ile Meclis fesh edilince milletvekilliği de sona ermiş oldu.


En Çok Aranan Haberler