HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

#VitrindeRantVar

Emek Bizim, dün ilk etkinliğini sessiz sedasız gerçekleştiren Grand Pera hakkında bir açıklama yayınlayarak tüm kent ve yaşam savunucularını çakma Emek’i; Grand Pera’yı boykota davet etti:

#VitrindeRantVar

İstiklal Caddesi’nde, kapısı Yeşilçam Sokak’a açılan bir sinema vardı. Emek Sineması. Bu sinema Kamer [emekbizim2] İnşaat’ın projesiyle yıkıldı, yerine bir AVM yapıldı. Duyduk ki bu akşam Grand Pera adı verilen bu AVM’deki Emek taklidi salonun ilk etkinliği yapılıyormuş. Yani Çakma Emek açılıyormuş, 11. Pera Piyano Festivali’nin açılış konseriyle.

Öyle bir konser ki bu, içeride elit bir seyirci kitlesi konseri dinlerken dışarıdan geçenler Grand Pera’nın satışa çıkarılan dükkanlarının kepenklerinde VitrindeNeVar sloganıyla karşılaşacak. Tahmin edecekmişiz, Emek Sineması’nın yıkıntıları üzerinde hangi dükkanların, hangi markaların yükseleceğini! Tahmin ediyoruz: VitrindeRantVar!

İşin aslı bu konser, herhangi bir AVM’nin içinde yapılabilirdi. Şu an o [emekbizim] salonda olan insanlar, başka bir AVM’nin içinde olabilirdi ve hiçbir şey değişmezdi, salondan çıktıklarında görecekleri, açılmak üzere olan dükkanlar dışında. İşte utanmadan Emek Sineması adını verdikleri bu çakma salon da o dükkanlardan biri. Kapısı Yeşilçam Sokak’a açılan Emek Sineması’yla hiçbir alakası yok.

İstedikleri kadar reklam çalışması yapsalar da şu gerçeği unutturamayacaklar: Grand Pera AVM, Emek Sineması’nın yıkıntıları üzerinde yükseliyor. Şimdi bizleri bu AVM’ye ve tepesine kondurdukları Emek Sineması taklidine çağırıyorlar.

Tekrar tekrar diyoruz ki, Grand Pera’nın içindeki kopya sinema salonu bizim yıllarca kapısında kuyrukta beklediğimiz, ailelerimizle, arkadaşlarımızla ortak anılar yarattığımız, çıkışında İnci’den kalabalık içinde profiterol yediğimiz sinema değil.

Sürekli olarak bunu hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz. Sinemamız ve yaşam alanlarımız için… Sokaklarda gazla, polis şiddetiyle, Gezi’yi ateşleyen direnişimize saygımızdan… Ele ele şiddete direndiğimiz arkadaşlarımızın hatırına… Tüm pazarlama ataklarına karşı sürekli burada olacağız ve bunu hatırlatacağız.

Unutmuyoruz. Gezi sadece bir park, Narmanlı sadece bir mülk, Sur sadece bir ilçe değil. Karar vericilerin önlerine harita alıp nerede yiyip içeceğimize, nerede hangi kitabı okuyabileceğimize, hangi sinemada film izleyebileceğimize, nerede ve nasıl hayatta kalabileceğimizi tayin etme politikasını reddediyoruz. Yıkımlarıyla ve zorla dayattıkları mekânlarla yeniden kurgulamaya çalışsalar da hafızamızı kaybetmedik, hafızamızla direniyoruz!

Emek AVM’ye sığmaz. Yapılması için mesleki, etik tüm kurallar ayaklar altına alınan kaçak Grand Pera AVM’ye adımımızı atmayacağız. Herkesi Grand Pera boykotuna davet ediyoruz.

‪#‎VitrindeRantVar‬ ‪#‎GrandPeraBoykotu‬

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler