HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Viyana'dan Yalova'ya bisikletle geldi

Avusturyalı müzisyen 39 yaşındaki Patricia Ott, Yalova'nın Termal İlçesi’nde düzenlenen '99 gün 99 gece sema' etkinliğine katılmak için 12 gün boyunca pedal çevirdi.

Viyana'dan Yalova'ya bisikletle geldi

YALOVA, (DHA)- Avusturya’nın başkenti Viyana'dan bisikletiyle yola çıkıp Yalova’ya gelen Patricia Ott, "Güzel ve uzun bir yolculuk geçirdim" dedi.

Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu’nun (TÜMATA), Termal İlçesi’nde düzenlediği sema etkinliği için Viyana’dan yola çıkan müzisyen Ott, Yalova’ya ulaştı. Ott, TÜMATA Kurucusu Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç tarafından İDO’ya ait Yalova Terminali önünde karşılandı. Etkinliklere dünyanın dört bir yanından insanın katıldığını söyleyen Güvenç, gazetecilere şu bilgileri verdi:

"Bayan Patricia, aslen Ganalı. Kendisi Viyana’da oturuyor. Müzisyen ve Orkestra şefliği yapıyor. Çok sayıda öğrencisi var.Kendisiyle Ağustos başında İspanya’da düzenlenen bir seminerde tanıştık. Orada Yalova’daki uzun sema programlarından bahsettiğimiz zaman daha detaylı bilgi istedi bizden. Daha sonra kendisi de bu çalışmaya katkıda bulunmak istediğini söyledi. Bisikletiyle Viyana’dan geleceğini söyledi. Biz de onu karşılamak için şimdi buradayız."

Bisikletiyle İDO’ya ait feribottan inen Patricia Ott, yol boyunca iki kez bisikletinin bozulduğunu belirterek, "Yalova’ya sema ve müzik etkinliği için geldim. Viyana’dan 12 günde buraya ulaştım. Yolda iki adet zorlukla karşılaştım. Bir keresinde bisikletim bozuldu. Onun tamirini yapmak için bekledim. Diğer zorluk ise İstanbul’daki trafik oldu. Güzel ve uzun bir yolculuk geçirdim. Bunun sonunda semaya ulaşmak beni mutlu etti" diye konuştu.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler