HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

WhatsApp Web nasıl kullanılır ve girilir?

WhatsApp Web nasıl kullanılır, nasıl girilir sorusuna yanıt aranıyor. Kullanıcılar masaüstü için hizmete sokulan WhatsApp Web hakkında kafalarındaki soru işaretlerine yanıt arıyor.

WhatsApp Web nasıl kullanılır ve girilir?

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler uygulamalardan olan WhatsApp, her zaman mesajlarını takip etmek isteyenler için WhatsApp Web uygulamasını indirerek bilgisayarlarında da mesajlarını okuma ya da yanıtlama fırsatı buluyorlar. Sadece mesajlaşma değil, arama da yapılabilen WhatsApp, kullanıcıların birbirlerine resim, video,ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj göndermesini sağlıyor. Oldukça kısa bir sürede çok geniş bir kitle tarafından kullanılmaya başlayan WhatsApp uygulamasının ardından şimdi de WhatsApp Web uygulaması yaygınlaşmaya devam ediyor.

Uygulamanın bu özelliğinden faydalanmak isteyenler, WhatsApp Web'i web.whatsapp.com adresine girerek, buradan indirebiliyor ve bilgisayardan oturum açarak uygulamayı aktif hale getirebiliyor. Tüm platformlarda reklamsız olarak kullanılabilen uygulama, artık tamamen ücretsiz durumda.

WHATSAPP WEB KULLANIMI

Öncelikle WhatsApp Web kullanmak için öncelikle bir hesabınızın olması gerekir. Zaten Web uygulaması WhatsApp uygulamasının bilgisayar tabanlı çalışan bir uzantısıdır ve uygulama üzerinde yaptığınız her aktivite hem telefonunuza hem de bilgisayarınıza yansır. Şu anda WhatsApp Web sadece Android, iPhone 8.1+, Windows Phone 8.0 ve 8.1, Nokia S60, Nokia S40 EVO, BlackBerry ve BlackBerry 10 akıllı telefonlarda kullanılabilmektedir. WhatsApp Web için bilgisayarınızda Chrome, Firefox, Opera, Safari veya Egde'nin en son güncel sürümünün bulunması gerekmektedir.

Kurulum için öncelikle web.whatsapp.com adresine giriş yapın ve ardından telefonunuzdan WhatsApp uygulamasını açın. Ardından;

Android'de: Sohbetler > Menü > WhatsApp Web'e gidin.
Nokia S60 ve Windows Phone'da: Menü > WhatsApp Web'e gidin.
iPhone'da: Ayarlar > WhatsApp Web'e gidin.
BlackBerry'de: Sohbetler > Menü > WhatsApp Web'e gidin.
BlackBerry 10'de: Ekranı yukarıdan aşağıya çekin > WhatsApp Web'e gidin.
Nokia S40'da: Ekranı aşağıdan yukarıya doğru çekin > WhatsApp Web'e gidin.

Daha sonra bilgisayar ekranındaki QR kodu telefonunuzdaki WhatsApp'ta tarayın. Bu işlemin ardından telefonunuzda, WhatsApp Web'e giderek giriş yapılmış bilgisayarlar'ı görebilir veya aktif bir WhatsApp oturumundan çıkış yapabilirsiniz.

WHATSAPP WEB'DEN BİLDİRİM ALMAK

WhatsApp Web'den de tıpkı telefonunuzdaki uygulamada olduğu gibi bildirim alabilirsiniz. Bu bildirimler bilgisayar ekranının sağ alt köşesinde belirecektir. Eğer bildirimleri göremiyorsanız bunun çeşitli nedenleri olabilir. Oturum açmadığınızda, bildirimleri sessize aldığınızda, bildirim almayı engellediğinizde yahut bildirimleri geçici olarak kapattığınızda bu bildirimleri alamazsınız.

Sohbet listesinin üst kısmındaki mavi kutudan Masaüstü bildirimlerini aç'a tıklayın. Ekrandaki talimatları takip edin ve WhatsApp Web bildirimlerini etkinleştirmek için İzin Ver'e tıklayın. Eğer mavi kutuyu görmüyorsanız, sayfayı yenilemeyi deneyin. Eğer hala kutuyu görmüyorsanız, WhatsApp Web bildirimlerini sessize almış (mute) veya engellemiş olabilirsiniz.

Eğer WhatsApp Web bildirimlerini almıyorsanız, tüm web sayfaları için bildirimleri sessize almış olabilirsiniz. Bildirimlerin sesini açmak (unmute) için aşağıdakilerden birisini deneyebilirsiniz:

Windows: Bilgisayar ekranınızın alt kısmındaki sistem tepsisinden Chrome Bildirimleri'ne tıklayın ve Rahatsız etme'yi kapatın.
Mac: Bilgisayar ekranınızın üst kısmındaki menü çubuğundan Chrome Bildirimleri'ne tıklayın ve Rahatsız etme'yi kapatın.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler